Паспаљ тврди да је већ неко вријеме "нешто труло" у земљи кошарке – ријешење ће подјелити јавност

ГС
Паспаљ тврди да је већ неко вријеме "нешто труло" у земљи кошарке – ријешење ће подјелити јавност

Легендарни српски кошаркаш Жарко Паспаљ није задовољан ситуацијом у којој се налази српска кошарка, посебно мушка репрезентација која не прави очекиване резултате. Паспаљ је истакао да не постоји систем који је раније доносио успјехе и његово ријешење могло би да подјели спортску јавност у Србији – квалитетан странац.

Члан једне од најуспјешнијих генерација у историји наше кошарке наводи да је тренутно стање у нашем тиму последица лошег рада који траје годинама.

"Ствари нису добре већ неко вријеме, а Душан Ивковић је о проблемима говорио пре 15 година. Начин на који смо ми радили више не постоји. Ми смо земља кошарке, али питање је у ком правцу идемо", рекао је Паспаљ за Максбет радио.

Резултати које биљежи национални тим, посебно у последњих пет година, све су само не добри.

"Ситуација је озбиљна и мора што пре да се реагује. Резултати репрезентације су директно повезани са интересовањем деце за кошарку у Србији. Нисмо отишли на Олимпијске игре у Токију. Сада је под великим упитником одлазак на наредно Светско првенство, а плашим се да ће бити веома тешко да будемо и на Олимпијским играма у Паризу. Ништа се не дешава преко ноћи."

Паспаљ има решење за наведени проблем.

"Мислим да нам је потребан странац на позицији 'четири', која је критична за нас. Међутим, ми ту карту нисмо искористили. Имате пример у женској репрезентацији, где смо остварили неколико сјајних резултата са страним играчицама (Данијел Пејџ, Ивон Андерсон, прим. аут). И нико није рекао да су оне освојиле медаљу, већ репрезентација Србије", закључио је Паспаљ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана