Партизан уочи дербија са Звездом: Неће бити гостујућих навијача

Танјуг
Foto: КК Партизан

Навијачи Црвене звезде неће моћи да присуствују дерби мечу 12. кола кошаркашке Евролиге са Партизаном, процјена је и препорука безбједносних структура, саопштио је данас клуб из Хумске.

У саопштењу се наводи су представници безбједносних структура, Партизана, Црвене звезде, Тикетлајна и "Штарк арене" одржали јутрос састанак уочи првог дербија београдских "вјечитих ривала" у историји Евролиге. Утакмица ће бити одиграна у четвртак од 20.30 сати у "Штарк арени".

"Све улазнице за овај меч су још раније распродате, а на састанку је констатовано да је више од 3.000 карата, претежно за Ниво 400 продато у слободној продаји, без икаквих ограничења. Претпоставка свих присутних је да се у том броју нашао и одређени, не велики број симпатизера Црвене звезде који су дату прилику искористили да купе улазнице и на тај начин присуствују утакмици. Према Закону о спречавању насиља на спортским борилиштима, сви купци улазница су приложили своја документа и подаци о њима су унети у базу података која је подељена и са представницима безбедносних структура", саопштио је Партизан.

"Црно-бијели" наводе да су првобитно планирали да један сектор у "Штарк арени" намјене навијачима Црвене звезде.

"Процена и препорука безбедносних структура је била да се од тога одустане, због чега и није постојала одвојена продаја улазница за гостујуће навијаче. Свим присутнима је јутрос предочено да ће у дворани бити поштована нумерација седишта и да никакво евентуално груписање навијача ван својих места неће бити дозвољено. Такође, из безбедносних разлога неће бити дозвољено уношење било каквих транспарената у халу, нити било каквих навијачких обележја гостујућег клуба", истичу у Партизану и додају да неће бити посебног улаза у "Штарк арену" за навијаче Црвене звезде.

Партизан је позвао своје присталице да фер и спортски навијају на мечу са Црвеном звездом.

"Партизан још једном позива све навијаче да дају позитиван пример спортског и фер навијања и да сву своју енергију усмере на подршку црно-белима, без икаквог вређања или убацивања предмета у терен. Овај меч је испит зрелост како за Партизан, тако и за навијаче", закључује се у саопштењу Партизана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана