Партизан у плеј-офу за Лигу Европе

nezavisne.com
Партизан у плеј-офу за Лигу Европе

Фудбалери Партизана пласирали су се у плеј-оф за Лигу Европе упркос поразу од 1:0 у реванш мечу против турске Малатије.

У првом мечу у Београду црно-бијели су славили резултатом 3:1, па је Малатији минимална побједа била недовољна.

На самом старту меча видљива је била блага иницијатива Малатије, али је Партизан након пет минута успио да се ослободи.

Међутим, у седмом минуту голман гостију Владимир Стојковић прави велику грешку и фактички поклања гол Турцима. Акбаш је послао дубински пас пред казнени простор Партизана. Лоше су били постављени штопери Остојић и Павловић, а на све то Стојковић је беспотребно истрчао. То користи Адис Јаховић који сјајно скаче и главом шаље лопту са 16 метара у небрањену мрежу.

Партизан је успио да се опорави од раног поготка и у 15. минуту успио да запријети. Лоша рекација турске одбране, резервиста Чагиран није видио да му се примакао голман када је одиграо повратну лопту главом, Асано је био близу, али се снашао чувар мреже Малатије.

У истом минуту нова шанса за Партизан. Одлично је Сума приоиграо Асана на лијевој страни казненог, Јапанац оштро шутира, али за мало поред гола.

До краја полувремена Партизан је имао иницијативу, али није могао да дође до изједначења иако је у четвртом минуту надокнаде имао идеалну шансу.

Тошића је на другу стативу упутио сјајан центаршут. Садик шутира два пута. Ферноле прво брани ударац главом, код сљедећег му лопта пролази испод тијела, али ју је дотакао довољно да је спријечи да пређе гол линију.

Готово 25 минута у другом дијелу није било изгледнијих шанси, а како је вријеме одмицало Малатија је све више покушавала да дође до прилике за гол.

У 77. минуту велика шанса за Малатију, опет послије дубинског паса. Овај пут је у прилици био Еквадорац Мина, али Стојковић овај пут истрчава на вријеме и спрјечава сигуран гол.

Три минута касније црно-бијели пребацују равнотежу на други дио терена. Изборили су прво слободан ударац, а онда и корнер што имје омогућило да “украду” мало времена и запријете домаћину, међутим озбиљније пријетње није било.

У 86. минуту опасан центаршут у казнени Партизана. Тозлу добро скаче и шутира главом поред Остојића, али поред гола.

Минут прије истека регуларног дијела сјајна прилика за Партизан из контранапада. Садик је побјегао чуварима на десној страни, имао је двојицу слободних саиграча у средини, али није гледао гдје центрира, па је лопта прелетјела Лутовца.

У четвртом минуту двије велике прилике на обје стране. Најприје су гости запријетили али је лошим шутем изгледну прилику упропастио Садик. Потом је услиједио контранапад, али су се фудбалери Малатије збунили у казненом простору Партизана. Фофана је као на тацни послужио зицер, али је Мина је касно уклизао

Партизан ће у плеј-офу квалификација за Лигу Европе играти са бољим из дуела између Молдеа и Ариса. Норвежани су у првом мечу славили 3:0.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана