Партизан се реванширао Звезди

ГС
Партизан се реванширао Звезди

БЕОГРАД - Кошаркаши Партизана савладали су Црвену звезду у 21. колу Евролиге са 79:78 и прекинули неугодан пост дуг седам година колико су чекали тријумф када су били гост највећем ривалу.

“Црно-бијели” су се на овај начин реванширали Звезди за пораз у првом, историјском дербију у Евролиги који је ријешен тројком Немање Недовића готово уз звук сирене.

Осим тога, сада оба београдска тима имају омјер 10-11 и шансе да се домогну плеј-офа под условом да уђу у серију побједа.

Партизан је у највећем дијелу меча боље шутирао и играо разноврсније у нападу. Домаће су у игри држали фантастични Немања Недовић и Лука Вилдоса. Ипак у самом финишу Партизан је успио да побјегне на осам разлике.

 

Звезда је боље отворила други дио, али никако није успјела да изједначи или поведе.

Партизан је предводио фантастични Винсент Ледеј који је меч завршио са 20 поена, од којих је девет дао у посљедњој четвртини, Данте Ексум је постигао 20, а Матијас Лесор 13. На другој страни Вилдоса је убацио 26, а Недовић 23.

- Задовољан сам, победили смо иако нисмо одиграли добро, могли смо и морали много боље - изјавио је тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић након утакмице.

Додао је да су се момци борили од првог до последњег минута.

-, настојали су да оправдају подршку навијача којима се захваљујем од срца. На крају, успели смо да приведемо меч крају, али остаје жал што разлика није мало већа. Играли смо паметно у одбрани и нападу. Контролисали смо дешавања на паркету од првог до последњег минута, али ми је стварно жао што нисмо сачували четири поена предности. Ледеј је одиграо одличан меч, али ме више радује однос освојених и изгубљених лопти. Звезда је тим који у свакој утакмици даје максимум, тако је било и у дербију који је остао иза нас. Надам се да су љубитељи кошарке уживали у сјајном мечу - изјавио је тренер “црно-бијелих”.

Додао је да његова екипа не смије да се опусти.

-Радује победа у дербију, али нема времена за славље, јер за неколико дана следи дуел са Морнаром, па дуел са Асвелом…. Остало је још много до краја лигашког дела такмичења у Евролиги и заиста је тешко бавити се спекулацијама и проценама какви су крајњи домети. Ја сам заиста уживао данас. Навијачи Звезде су направили добру атмосферу, чули су се и наши навијачи. Да ли је било увреда са трибина заиста не знам, јер док утакмица траје, фокусиран сам на паркет. На паркету је све било беспрекорно - изјавио је Обрадовић.

Тренер кошаркаша Црвене звезде Душко Ивановић рекао је да је „Партизан је био стрпљив, ми нисмо и то је решило питање победника”.

-Партизан је одиграо боље од нас. Кључ меча је било стрпљење. Велика разлика између освојених и изгубљених лопти је последица стрпљења. Желели смо брзо да добијемо утакмицу, али то тако не иде. Рекао сам играчима да мирно спавају, па ћемо у следећем мечу видети шта ће бити. Зашто сам често изводио из игре Недовића? Па сви тренери су мало луди, а сви могу да буду тренери. Немам заиста замерки, понављам, рекао сам момцима да мирно спавају. Што би рекао велики звездаш Матија Бећковић, ћераћемо се још. Суђење нећу да коментаришем - изјавио је Ивановић.

Осврнуо се тренер “црвено-бијелих” и на амбијент у хали.

-Честитам навијачима, атмосфера је била феноменална. Да ли сам видео транспарент на трибинама где су били навијачи Партизана? Заиста нисам. Послали смо лепу слику у Европу, окрећемо се обавезама које следе - закључио је Ивановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана