Партизан се надигравао са Бешикташем – у Истанбулу за Европу

B92
Партизан се надигравао са Бешикташем – у Истанбулу за Европу

Фудбалери Партизана одиграли су 1:1 са Бешикташем у првом мечу плеј-офа за пласман у групну фазу Лиге Европе.

Изабраници Зорана Мирковића одиграли су добар меч, надигравали су се са фаворизованим турским клубом и на крају са неријешеним резултатом напустили терен.

Вицешампион Србије први је дошао до гола, пошто је Горан Закарић у 13. минуту пронашао Рикарда Гомеша, који је главом савладао голмана Бешикташа. Услиједило је велико славље, али потом и хладан туш.

Турски тим већ у наредном нападу успио је да дође до изједначења. Кварежма је прошао по десној страни, центрирао ка Арслану, који је неометан послао лопту иза леђа Владимира Стојковића.

Црно-бијели су послије примљеног гола изгледали мало збуњено, доста су грешили у задњој линији, међутим Бешикташ то није знао да искористи. Прво полувријеме обиљежила је и повреда Марка Јанковића, који је у 33. минуту морао да напусти терен.

Партизан је крајем првог полувремена могао до новог вођства, али је добар шут Гомеша, још боље одбранио Толга Зенгин. На полувријеме се отишло са резултатом 1:1.

На старту другог периода игре црно-бијели из Београда били су много бољи противник од турског тима. Ређале су се прилике, Милетић и Закарић су претили, али лопта није хтјела у гол.

Бешикташ се мало послије тога опоравио и кренуо да напада, међутим нису имали добре прилике као што је то био случај у првом дијелу игре. У 74. минуту повредио се и Рикардо Гомеш, којег је замијенио Николић.

Партизан је у посљедњих десет минута игре још претио, али није било стопостотне шансе. Послије 94. минута игре остало је 1:1 на стадиону у Хумској. Реванш утакмица игра се за седам дана у Истанбулу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана