Партизан са плус 22 против Студентског центра

Танјуг
Foto: КК Партизан, Твитер

БЕОГРАД- Кошаркаши Партизана побиједили су вечерас Студентски центар 79:57 у трећем колу АБА лиге у Штарк Арени у Београду.

Најефикаснији у побједничком тиму био је Ален Смаилагић са 13 поена и пет скокова и без промашеног шута, Кевин Пантер је постигао 12, док је Урош Трифуновић стао на 10.

У пораженом тиму најбољу ролу имали су Кенан Камењаш и Василије Баћовић са 10 кошева.

Црно-бијели су без већих проблема дошли до треће побједе у регионалном такмичењу, пошто су одмах на старту меча показали да ће дебитант у АБА лиги имати тежак задатак против њих.

Домаћи су боље отворили дуел, одмах су направили серију 9:2, захваљући Урошу Трифуновићу, а први дио игре добили су 20:9.

До краја полувремена домаћи тим имао је двоцифрерну предност, а тачку на сусрет Партизан је ставио почетком треће дионице серијом 13:4, а убрзо послије тога дошао је до великих плус 20.

Потпуну доминацију изабраници Жељка Обрадовића показали су и у посљедњих 10 минута, када су одличном игром дошли до чак 25 поена вишка.

Партизан наредни меч игра против Цибоне у Загребу, док ће Студентски центар на гостовање Сплиту.

Тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић честитао је играчима на приступу и побједи.

-Утисци су веома позитивни, мислим да смо играли озбиљну утакмицу. На такав начин смо се и припремали са великим поштовањем према ривалу. Показали су имају талентоване играче, да разумеју игру. Инсистирали смо на чврстој одбрани да бисмо спречили њихове шутере да дођу у позицију да шутирају. Евидентно је да морамо да убрзамо игру, имали смо 16 асистенција и 23 изгубљене лопте. То нису нормалне бројке. Честитам играчима на победи и приступу и поштовању противника и навијач - рекао је Обрадовић на конференцији за медије.
 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана