Партизан “прегажен” у Паризу

Г.С.
Партизан “прегажен” у Паризу

Кошаркаши Партизана глатко су поражени резултатом 79:62 од Метрополитана у другом мечу Топ 16 фазе Еврокупа.

Метрополитан је у првом колу савладао Локомотиву на изненађење свих, а у другом колу су убједљиво савладали Партизан.

Утакмица је почела јако слабо, видјели смо доста велики број промашаја и фаулова, а јако мали број кошева, па је послије пет минута Метрополитан водио резултатом 7:4.

Након тога је домаћи тим успио да повеже неколико добрих напада, док Партизан то није успијевао и услед великог броја лоших ријешења убацио само 11 поена у првој дионици, а примио је 22.

Друга четвртина се није превисе разликовала од прве. Метрополитан је био тим који је водио главну ријеч, чак су стигли и до двоцифреног вођства, када је погодио Мишино преко Загорца за 33:22.

Рашон Томас је погодио из рекета, наговијестио буђење Партизана и потом смо видјели снажно закуцавање Вила Мозлија, па је смањено на 35:30.

Ипак, нису успјели да одрже заостатак од два посједа, примили су још неке поене, а Мекинтајер је закаснио са избачајем уз звук сирене и на полувремену је било 38:30 за Метрополитан.

Нису се црно-бијели прославили ни у другом полувремену, умјесто да смање заостатак за Метрополитаном, они су доживјели убедљивији пораз него што су и очекивали.

Поново је споро било отварање треће четвртине, а веома брзо су домаћи кошаркаши дошли до двоцифрене предности, иако је Сашо Филиповски звао тајм аут након првог напада...

Мучио се Партизан да би у посљедњи квартал ушао са заостатком од 15 поена, када је на семафору стајало 61:46. Четврта четвртина започета је серијом Метрополитана од 6:0 и само се чекало којим ће резултатом Партизан изгубити.

Анемична игра црно-бијелих, једна од најлошијих партија ове сезоне и чисто да пораз не буде био 20 разлике постарао се Коди Милер-Мекинтајер који је погодио шут за три поена уз звук сирене за 79:62.

Давид Мишино са 16 поена је био најефикаснији, 15 је додао Халиловић, а 13 Рос. У редовима Партизана, по 14 су имали Мекинтајер и Загорац, док је Вил Мозли постигао 13 поена, преноси Б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана