Партизан послије драме срушио Макаби

ГС
Партизан послије драме срушио Макаби

БЕОГРАД - Кошаркаши Партизана побијједили су Макаби Тел Авив резултатом 96:88 у осмом колу Евролиге.

У последњем мечу осмог кола Евролиге су кошаркаши Партизана послије доста узбудљивости срушили Макаби Тел Авив.

Ово је била четврта побједа Партизана у сезони који сада има исти скор као и Макаби, 4-4, а у међусобним сусретима Партизан је бољи од Макабија 7-6.

Партизан је лоше почео овај сусрет, два промашаја и изгубљена лопта у прва два минута за вођство Макабија од 6:0 и већ у тим моментима је Жељко Обрадовић позвао први тајм-аут.

Успио је Партизан да одговори шутем, јер је Ледеј из тајм-аута одмах погодио и Партизан пришао на 7:9, али је одмах допустио шут за три поена и примио кош који је могао да избјегне.

Распуцали су се и једни и други, а играло се у ритму који више одговара играчима Макабија, они су своје шутеве са дистанце уредно погађали и Партизану свјесно остављали полу дистанцу, али нису рачунали на то да ће црно-бијели шансе и користити.

Макаби се у неколико наврата одвајао, а можемо рећи кључну улогу да не побјегну је одиграо Ален Смаилагић са 10 брзих поена и неколико офанзивних скокова док је Лесор био на клупи, што је било управо то што је Партизану и требало на старту сезоне.

Неспортска лична грешка Данила Анђушића је мало избацила Партизан из ритма, а на то су се надовезали сјајни Вејд Болдвин, Дарун Хилијард и Бонзи Колсон, па и Алекс Појтрес са слабе стране, али је одличну ролу одрадио Данте Егзум.

Прво полувријеме се завршило резултатом 50:49 у корист Макабија, видјело се да одбране нису биле на високом нивоу, али је драматична и узбудљива утакмица све држала на ивици нерава, преноси Б92.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана