Партизан носи побједу у Молде

Б92
Партизан носи побједу у Молде

Фудбалери Партизана побједили су норвешки Молде резултатом 2:1 у првом мечу плеј-офа квалификација за Лигу Европе.

 

Партизан је дошао до побједе у неизвјесној завршници након што је заслужио можда и убједљивију предност пред реванш у Норвешкој.

Херој црно-бијелих пред скоро па празним трибинама био је Зоран Тошић, који је у побједи учествовао са асистенцијом за Суму и голом за побједу.

Утакмицу је обиљежило скоро 6.000 навијача, то јесте дјеце до 14 година који су смјели да присуствују утакмици услијед суспензије стадиона од стране УЕФА.

Прву полу-прилику имао је Стевановић, момак пар година старији од дјеце која су бодрила Партизан на трибинама, који је у седмом минуту шутирао у голмана Норвежана.

Пет минута касније Молде је узвратио својом шансом, али је изненађујућ гол спречио Стојковић сјајном интервенцијом.

На наредну прилику, уједно и први гол, чекало се до 44. минута. Послије пола сата офанзиве Партизана и константног држања Норвежана под притиском, први гол на мечу био је дјело гостију.

Боли, који је ушао средином првог дијела игре умјесто повређеног Кнудцона, направио је слалом поред три играча Партизана и матирао немоћног Стојковића.

Непуна два минута касније већ је било 1:1. Тошић је пробио по десној страни, упослио Суму, а “препорођени” фудбалер из Гвинеје се феноменално окренуо, ослободио чувара и погодио лијевом ногом.

На полувреме се отишло са отишло неријешеним резултатом, иако је Партизан вјероватно заслужио да води.

Други дио игре почео је уласком Ожеговића уместо индиспонираног Садика, а прву прилику су овога пута имали гости, али је Шћекић отклонио опасност у првом, а Стојковић у другом наврату у 61. минуту.

У наредних 15-ак минута није виђена ниједна права прилика. Лопта је често мијењала посјед, играло се на обије стране терена, али шанси за гол практично да није било.

На терен су ушли Асано, који је замјенио Стевановића, и Натхо, капитен репрезентације Израела који је дебитовао замјенивши стријелаца до тада јединог гола Суме.

У 78. минуту Ожеговић је пропустио прилику да буде херој, али је са десетак метара од гола промашио лопту. Ипак, ускоро бивши нападач Партизана се није обрукао ни изблиза као његов колега из Јапана Асано.

Послије продора Урошевића Асано је остао сам на неколико метара од гола, дочекао лопту на волеј један на један са противничким играчем на гол-линији, али је деганжирао на трибине јужне трибине.

Ипак, црно-бијели су успјели да се спасе и да дођу до заслуженог гола. Сјајни Урошевић је поново пробио по лијевој страни, успео да остане сам и да проигра Тошића, који је био сам “као дух” на метар од гола противника. Искусно крило црно-бијелих је смјестило лопту у мрежу и, испоставило се, донијело побједу својој екипи.

До краја меча Партизан није имао више прилика, за разлику од Молдеа чије претње је укротио Стојковић.

Реванш меч игра се за недјељу дана у Молдеу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана