Партизан напушта институције и бојкотује ФСС

Г.С.
Партизан напушта институције и бојкотује ФСС

Управа ФК Партизан одлучила је да повуче све своје представнике из институција Фудбалског савеза Србије, Заједнице Суперлиге и Прве лиге Србије.

Одлука је донијета неколико дана након пораза Партизана од Војводине (3:2) у Новом Саду гдје је искључен сада већ бивши тренер Саво Милошевић.

Црно-бијели су незадовољни суђењем од почетка сезоне у Суперлиги, а посебно учинком арбитра Срђана Јовановића на "Карађорђу".

Партизан је одлучио да сви његови представници у институцијама Фудбалског савеза Србије и Заједнице Супер лиге и Прве лиге Србије поднесу оставке (Милош Вазура, на мјесто члана Скупштине ФСС, Милорад Николић, на мјесто члана скупштине ФСБ, Вања Радиновић, на мјесто члана Омладинске комисије ФСС, Горан Арнаут, на мјесто Комисије за развој фудбала ФСС, Светомир Танасковић, на мјесто потпредсједника Заједнице Суперлиге и Прве лиге Србије и на мјесто члана Комисије за женски фудбал ФСС) и бојкотује њихов рад.

Челници клуба из Хумске такође захтијевају да се хитно утврди одговорност свих чланова Судијске комисије ФСС и санкционише њихов досадашњи рад, те потпуно транспарентно и јавно делегирање судија по принципу дефинисања јасних и прецизно формулисаних критеријума избора.

- Избор судија се мора образложено учинити најмање три дана пред прву утакмицу првенственог кола. Најкасније два дана након завршетка првенственог кола, захтјевамо да Судијска комисија јавно објави оцјене свих судија које су судиле то коло као и евентуалне санкције у случају да се утврди да су судије својим грешкама оштетиле било који тим. Захтјевамо од Судијске комисије да најзахтјевније утакмице кола суде искључиво судије које су, до тог тренутка, најбоље оцјењене за свој претходни рад, а не да клубови остану ускраћени за било какво сазнање по ком им је критеријуму делегиран одређени судија. ФК Партизан је увјерен да је транспарентан рад Судијске комисије у интересу свих учесника у овом такмичењу - наводи се у саопштењу клуба.

ФК Партизан не признаје рад Дисциплинске комисије ФСС и поднијеће захтјев за оцјену законитости и уставности Дисциплинског правилника ФСС, те најављује да ће, у случају оглушивања о све горе наведене захтјеве, поднијети кривичне пријаве против свих лица које сматра осумњиченим за кривично дјело из члана 208б Кривичног законика Републике Србије – договарање исхода такмичења.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана