Партизан кажњен 1,8 милиона, Предсједништво КЛС о статусу

Tanjug
Партизан кажњен 1,8 милиона, Предсједништво КЛС о статусу

БЕОГРАД- Кошаркашки клуб Партизан кажњен је данас са укупно 1,8 милиона динара због одбијања да игра плеј-оф Суперлиге, тренер Жељко Обрадовић добио је четири меча суспензије, док ће одлуку о статусу донијети Предсједништво УККЛС, саопштио је дисциплински судија Драгутин Илић.

Како се наводи, Партизан је кажњен са 600.000 динара из разлога што је одбио да одигра утакмицу полуфинала против ФМП-а, плус 1,2 милиона динара због нарушавања угледа КЛС, док је тренеру Жељку Обрадовићу изречена суспензија од четири меча.

Такође, службеном лицу Дулету Каравесовићу изриче се суспензија од четири меча, а одговорном лицу Дејану Кијановићу суспензија од шест мјесеци.

Уједно, Партизан плаћа и 12.000 динара због недостављања документације канцеларији лиге.

Ипак, најважнија одлука није донијета, а у питању је статус црно-бијелих, с обзиром да правилник у оваквим ситуацијама предвиђа селидбу у два степена нижи ранг.

"Председнику удружења и Директору такмичења указујем на Статут УККЛС, а посебно члан 18 који дефинише услове и начине за престанак или стицање
чланства у УККЛС, обзиром на саопштење и став КК Партизан, те предлажем да се Председништво УККЛС као надлежан орган удружења изјасни о статусу, у што краћем року, а све у складу са важећим актима УККЛС, КСС и ФИБА. О евентуланим одлукама обавестити Управни
одбор КСС у вези Правилника о такмичењу, посебно члан 36 и друге акте КСС који се односе на конкретан случај", закључује се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана