Партизан и Црвена звезда играју 163. вјечити дерби: Други пут у историји пред празним тибинама

Агенције
Партизан и Црвена звезда играју 163. вјечити дерби: Други пут у историји пред празним тибинама

БЕОГРАД – На стадиону у Хумској игра данас се игра 163. по реду вјечити дерби између фудбалера Партизана и лидера Линглонг Суперлиге Црвене звезде.

Биће то тек други сусрет највећих ривала у историји којем неће присуствовати публика. Почетак је у 17 часова.

До сада једини дерби без присуства навијача одигран је прије 12 и по година на Маракани, када је Звезда била кажњена али и побиједила 4:1, а данас ће први пут трибине празне бити и у Хумској, а разлог је и више него очигледан - вирус корона.

Данас домаћи црно-бијели у посљедње вријеме имају нешто више успјеха у дербијима, ако се ту рачунају и Куп дуели (Партизан је добио посљедња три). У првенству тренд је потпуно уједначен - у посљедњих десет дербија, Звезда има двије побједе, Партизан двије побједе, а шест пута је било неријешено. Али оно што је најважније, титула је углавном ишла у Љутице Богдана (три посљедње).

И сада је ситуација слична, Партизан је већ у заостатку осам бодова и управо зато тренер Александар Станојевић сматра да његов тим "мора да побиједи".

- Играмо на нашем стадиону, на"минус осам" смо и морамо да побиједимо. Више водимо рачуна о томе шта ми можемо да урадимо. Сигурно да је Звезда са десет узастопних побједа ривал за поштовање - рекао је Станојевић на конференцији за медије уочи највеће утакмице српског фудбала.

Звездин тренер и играчка легенда Дејан Станковић истакао је да вјерује у свој тим и да он може да настави серију побједа у Суперлиги.

- Не треба се оптерећивати тиме колико нисмо постигли гол и побиједили у дербију, јер то можемо да промијенимо. Репрезентативна пауза нам је добро дошла, играћемо сад два пута недјељно, треба нам свјежине, али спремни дочекујемо дерби. За мене статистика није оптерећење, него мотивација. Желимо да пишемо историју. Битан је приступ. Што се ривала тиче, они су се појачали пред крај прелазног рока, довели су пет играча, али мислим да не може да буде огромно изненађење у смислу тога како ће изаћи на терен - рекао је Станковић

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана