Партизан гостује код екипе Шарлроа: Сад је важно бити прави

Срна
Партизан гостује код екипе Шарлроа: Сад је важно бити прави

ШАРЛРОА - Фудбалери Партизана у претходним утакмицама под вођством Александра Станојевића су се провлачили, а вечерас морају да буду прави. Противник у трећем колу квалификација за Лигу Европе је екипа Шарлроа (19 часова), тренутни лидер шампионата Белгије који од старта сезоне има максималан учинак.

Српски тренери који су радили или раде у Белгији имају само ријечи хвале за тим који нема звијезду, али игра изузетно добро као колектив, сурово кажњавајући све грешке ривала. Без обзира на све, “црно-бијели” се надају да могу одговорити изазову иако су у претходних 180 минута против Сфинтул Георгеа и Златибора постигли два гола и то са бијеле тачке. Белгијанци су на много вишем нивоу у односу на скорашње противнике, што значи да и Партизан мора значајно подићи ниво игре. Ипак, против екипа које не стану у “бункер”, а које ипак нису топ европска класа, много лакше је доћи до прилике за постизање гола. Ударна игла требало би да буде најбољи стријелац тима Умар Садик који увјерава да је повреда прошлост и да је спреман за највећи изазов у досадашњем дијелу сезоне.

- Добро се осјећам, спреман сам. Мислим да су шансе 50:50, али морамо тамо да одемо са правим менталитетом. Знамо да нам неће бити лако, они су у доброј форми. Морамо да будемо фокусирани 90 минута. Гледали смо како играју, мислим да смо спремни и видјећемо шта ће се десити - казао је Садик.

Тренутни моментум можда јесте на страни Белгијанаца који са шест тријумфа и гол-разликом 12:2 држе прво мјесто Жупилер лиге, али имају и они својих недостатака. Основни је можда недовољно искуство када је ријеч о игрању на европској сцени. Добро је познато да су првенствене утакмице једно, а европске друго, па је ту можда и највећа шанса “црно-бијелих” уколико искусни Садик, Лазар Марковић и Натхо буду на нивоу.

- Имамо више европског искуства од њих, али су они у доброј форми, никад се не зна - додао је Садик.

Проблем Партизана могла би да буде нешто слабија дефанзива и чињеница да Белгијанци имају брзу трансформацију у нападачку формацију када освоје лопту. По опасности за гол ривала предњаче Иранац Кавех Резаи и момак са Јамајке Шамар Николсон који завршавају већину акција клуба, који из године у годину расте. Срећа за Београђане је што неће бити публике јер је Шарлроа један од најнезгоднијих домаћина у Белгији. Главни арбитар меча је Шкот Боби Маден.

Друга срећа Станојевића

Партизан до сада није имао много успјеха у Белгији, јер је губио од Генка, Брижа и Стандарда, али га за ову земљу веже и један од највећих успјеха у новијој историји - незаборавна побједа на пенале против Андерлехта и улазак у Лигу шампиона 2010. године. И тада је на клупи “црно-бијелих” сједио Александар Станојевић који се нада да ће послије десет година поново славити у Белгији и довести клуб надомак групне фазе Лиге Европе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана