Останак Далибора Илића представља велико појачање за екипу из Александровца: Игокеа заслужила да јој будем вјеран

Милан Зубовић
Останак Далибора Илића представља велико појачање за екипу из Александровца: Игокеа заслужила да јој будем вјеран

ЛАКТАШИ - Велико појачање за Игокеу у наредној сезони представља останак Далибора Илића. Млади крилни центар имао је неколико понуда из европских клубова током љета, али је одлучио да остане ту гдје је стасао и гдје ће имати много више простора за напредак него што би то добио у неком другом тиму.

Рођени Вишеграђанин још 2014. године постао је члан екипе из Александровца гдје га сматрају својим највећим бисером па је то један од разлога зашто је остао, док је други играње у никад квалитетнијој АБА лиги и Лиги шампиона. 

- Са Игокеом имам уговор на још једну годину и клуб је заслужио да останем ту. Њихов сам пројекат још од када су ме довели као дјечака и уложили доста знања у мој развој. Имаћу добру прилику за даљи напредак, сигурно већу него што бих је добио у неком другом клубу гдје бих морао да кренем све из почетка и гдје можда не бих имао овако добру подршку. Овдје знам све како функционише, нарочито систем рада тренера Драгана Бајића тако да ми је све лакше јер сам код куће. Уједно, пред нама су нови изазови на два изузетно јака фронта и питање је да ли бих у неком клубу да сам отишао играо у два овако јака такмичења - изјавио је Илић.

Током љета био је на припремама са сениорском репрезентацијом Србије и као посљедњи, 13. отпао је са списка играча за предолимпијски квалификациони турнир у Београду. Након тога боравио је у САД, гдје је тренирао у различитим градовима, али је повукао пријаву за НБА драфт на који ће изаћи идуће године.

Игокеу су противници до сада озбиљно схватали, а сада ће то бити још озбиљније посебно након сјајних резултата из прошле сезоне у којој су стигли до плеј-офа АБА лиге и топ 16 фазе Лиге шампиона.

- И до сада смо били озбиљни, али нас је оних неколико сезона када смо се борили за опстанак удаљило од екипа из врха АБА лиге мада су се ствари много промијениле након прошле сезоне. Сада нас виде као екипу способну да се бори за мјесто у плеј-офу и одмах ће нас другачије доживљавати. Знамо да ће сви давати више од 100 одсто својих могућности да нас побиједе, али ћемо узвратити истом мјером, јер смо показали да само добар рад на тренингу и велико залагање на утакмицама доносе врхунске резултате - истакао је Илић.

О Борцу који је први противник у АБА лиги (субота, 17 часова) има много ријечи хвале и напомиње да не смију ући у тај меч као против Меге на старту прошле сезоне.

- Тај меч са Мегом остао нам је у јако ружном сјећању јер смо тада најлошије одиграли. Срећом, па смо послије тога показали право лице и сезона нам се сјајно отворила. Сада не смијемо то да поновимо, поготово на домаћем терену на којем ништа осим сигурне побједе не долази у обзир. Борац је доста промијенио тим, баш као и ми, имају искуства и неће бити нимало лако јер желе да направе добар резултат. Респектујемо их, знамо њихове слабости, побједа је императив и надамо се тријумфу  - рекао је Илић.

Парови

Распоред првог кола, субота: Игокеа - Борац (17), Цедевита Олимпија - Крка (21). Недјеља: Мега - Студентски центар (12), Будућност - ФМП (19), Понедјељак: Задар - Партизан (18). Морнар - Цибона, Црвена звезда - Сплит (играно у петак).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана