Олимпијски комитет Србије: Ђоковићу политичком одлуком одузели право да се бори за титулу

Срна
Олимпијски комитет Србије: Ђоковићу политичком одлуком одузели право да се бори за титулу

БЕОГРАД- Олимпијски комитет Србије оцијенио је да је Новаку Ђоковићу политичком одлуком и на неспортски начин одузето право да се бори за 10. титулу на Отвореном првенству Аустралије.

Из Олимпијског комитета је саопштено да је Ђоковић у тешким околностима са којима се суочио у Аустралији показао све манире највећег шампиона и изашао као побједник.

У саопштењу се оцјењује да је третман који је Ђоковић имао током комплетног боравка у Аустралији био апсолутно неприхватљив и да није био у складу са његовим статусом, опхођењем и намјером да поштује све захтјеве и прописе који су стављани пред њега.

-Нажалост, очигледна је лоша намера према најбољем спортисти света, која је била присутна све време овог процеса. Посебно сматрамо неприхватљивим што је очигледно да се на одлуку чекао последњи тренутак пред почетак турнира, па би Новак, чак и да му је одобрен останак у Аустралији, био у потпуно неравноправној ситуацији са осталим тенисерима - наведено је у саопштењу.

Из Олимпијског комитета поручују да су поносни на Ђоковића и на начин на који се носио са овим изузетно тешким и непријатним околностима.

-Достојанствено, шампионски! И зато, упркос овој скандалозној одлуци, сматрамо да је Новак опет изашао као победник. Без обзира на то што је сигурно осетио велику подршку својих сународника и доброг дела светске јавности, само он зна колико му је претходних дана било тешко, а он је и у таквим околностима показао све манире највећег шампиона - истиче се у саопштењу.

Ђоковић је већ на путу ка Дубаију, али се не зна која ће бити његова коначна дестинација на путу из Мелбурна.

Из његовог тима за односе са јавношћу потврдили су да се Ђоковић неће оглашавати док се не заврши "Аустралијан опен".

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана