Олимпијска репрезентација Србије све бројнија: Петоро џудиста путује у Токио

Г.С.
Олимпијска репрезентација Србије све бројнија: Петоро џудиста путује у Токио

БЕОГРАД - Чак пет џудо репрезентативаца Србије изборило је право наступа на предстојећим Олимпијским играма које ће од 23. јула до 8. августа бити одржане у Токију.

У олимпијском тиму Србије наћи ће се Немања Мајдов у категорији до 90 килограма, Александар Кукољ (до 100 кг), Милица Николић (до 48 кг), Марица Перишић (до 57 кг) те Ања Обрадовић у категорији до 63 килограма. Ово ће данас у 18 часова званично потврдити и Свјетска џудо федерација (ИЈФ).

Још одраније је било познато да је актуелни европски вицешампион и првак свијета из Будимпеште 2017. године Немања Мајдов сигуран путник за Токио. Он тренутно заузима шесто мјесто на свјетској ранг-листи и већ одавно је овјерио олимпијску визу.

Уз њега ће бити и Александар Кукољ који је недавно на Европском првенству освојио сребрну медаљу у категорији до 100 килограма, те се са више од 1.500 поена пробио на позицију број 28 на свјетској ранг-листи.

Сјајни резултати остварени на недавно завршеном шампионату свијета у Будимпешти лансирали су у елитно друштво још четворо српских представника. Подвиг сличан Кукољевом остварила је Ања Обрадовић која је освајањем трећег мјеста у Будимпешти доспјела на 34. мјесто свјетске ранг-листе у категорији до 48 килограма, уједно и првог мјеста када су у питању преостале европске квоте за Токио.

У Будимпешти је Марица Перишић била пета у категорији до 57 килограма, што јој је донијело скок на 18. мјесто, а самим тим је обезбиједила и учешће на олимпијском турниру. Коначно, Милица Николић је на Свјетском првенству у Будимпешти прошла само једно коло, али остварени резултати из прошле и ове сезоне били су и више него довољни да она стигне до 17. позиције на ранг-листи, а одатле и до Токија. Са ових пет џудиста олимпијски тим Србије за Јапан сада броји укупно 77 спортиста.

 Чекају се кошаркаши

Србију ће у екипним спортовима на ОИ представљати женска одбојкашка и кошаркашка репрезентација, те мушка ватерполо и стонотениска селекција, као и баскет 3х3 екипа, а чека се још да кошаркаши Србије изборе пласман. Када су у питању појединачни спортови, највише представника имају, по седам, пливачи и стријелци. У рвању су олимпијску визу изборила четири такмичара, а по три у кајаку и веслању. Два представника имаће теквондо и атлетика, а једног карате.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана