Огњен Кузмић: Доктори ће рећи кад се враћам

Агенције
Огњен Кузмић: Доктори ће рећи кад се враћам

Београд - Највише пажње на отвореном тренингу Црвене звезде привукао је Огњен Кузмић, који се први пут појавио у јавности након што је средином јула имао тешку саобраћајну несрећу и неколико дана провео у коми.

Да се његово стање поправља говори и чињеница да се појавио на Дану за медије Евролиге када је са осталим саиграчима лагано шутирао на кош, али за сада не присуствује тимским тренинзима већ ради индивидуално, док је прошле седмице био на прегледима и резултати су добри мада још чека дозволу за потпуни повратак на паркет.

- Драго ми је да сам се вратио. Био је то тежак период у болници, али сам имао подршку породице, клуба и навијача. Био сам код доктора и рекао ми је да се у наредних неколико седмица уводим у тренинг, да су сви налази у реду и сада чекам да достигнем ниво да могу да уђем у контакт. Тешко да могу да кажем колико сам спреман, док не уђем у тренинге са контактом, у којима се игра пет на пет. До тада је тешко процијенити - изјавио је Кузмић.

Признао је да не осјећа никакве болове ни нелагодности, а када се осврне на период за собом, каже да није било лако испочетка.

- Било је напето на почетку, међутим сад како вријеме пролази лакше је. Добро се осјећам. Само тако да наставим и биће добро - казао је Кузмић.

Током своје прошле епизоде у Звезди, момак из Грабовице код Добоја, био је један од најбољих центара Евролиге након чега је прешао у Реал Мадрид гдје се није наиграо због повреде кољена. Двије године касније, на новом је почетку.

- Да буде као прошли пут, сви бисмо били пресрећни. Даћу све од себе да буде тако - истакао је Кузмић.

Звезда је представила нове дресове, а тренер Милан Томић најавио је велику борбу у никад јачој АБА лиги и Евролиги која умјесто досадашњих 16 сада броји 18 екипа.

- Склопили смо добар тим и направили хемију. Тешко ће бити ове сезоне. Ту је 85 утакмица. Нема циљева, видећемо докле ћемо догурати - рекао је Томић.
 

Први меч

Прву утакмицу у повратничкој сезони Евролиге, јер су прошле сезоне играли у Еврокупу, кошаркаши Црвене звезде имаће у Атини против Панатинаикоса 3. октобра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана