Огњен Јарамаз за "Глас Српске": На крилима побједе против Звезде дошли смо до топ 16

Милан Зубовић
Огњен Јарамаз за "Глас Српске": На крилима побједе против Звезде дошли смо до топ 16

БЕОГРАД - Огњен Јарамаз био је један од јунака Партизанове побједе над Ритасом (86:81) у осмом колу Еврокупа, којом су “црно-бијели” потврдили пролазак у топ 16 фазу.

Плејмејкер београдског тима сусрет је завршио са 14 поена, четири скока и три асистенције, док су Раде Загорац са 17 и Рашон Томас са 16 поена били ефикаснији од њега.

Јарамаз је наставио са одличним партијама ове сезоне и показао да се тренер Андреа Тринкијери може ослонити на њега. 

- Најбитнија је победа, којом смо обезбедили пролазак у топ 16, што је био неки први циљ пред почетак Еврокупа. Сада ћемо играти растерећеније, неће бити нимало лако, нити ћемо спуштати темпо игре. Свесни смо да ће свака утакмица бити све тежа и да ћемо бити на већем изазову да наставимо правити добре резултате - изјавио је Јарамаз за “Глас Српске”.

Сусрет са Ритасом добили су са пет поена разлике, иако су у посљедњем периоду имали и плус 18.

- Нисмо помислили да је утакмица готова, иако је био евидентан пад у нашој игри. Ритас није имао шта да изгуби па је кренуо на све или ништа, играо је пресинг и удвајање по целом терену, на шта нисмо добро одговорили. Ипак, задржали смо део концентрације и дошли до битне победе, мада те осцилације морамо свести на минимум - рекао је Јарамаз.

Имао је спреман одговор на питање шта је пресудило у овом мечу.

- Дефинитивно наша већа енергија у другом полувремену, када нису могли да нас испрате. Били смо агресивни у одбрани и имали одлична решења на пик игру у нападу када смо на другој страни проналазили саиграче. У једном тренутку добро су почели да нас преузимају, али смо и то успели добро да решимо и остваримо лака додавања - истакао је Јарамаз.

Ово је друга битна побједа за Партизан, која је дошла три дана након славља у “вечитом” дербију.

- Те две победе много су нам битне за самопоуздање јер смо пре победе над Звездом уписали два пораза, од Венеције код куће и од Тофаша у гостима, па је било неопходно да се покажемо у много бољем издању. На крилима победе против Звезде дошли смо до славља против Ритаса. Истина, било је грешака у утакмици, али смо у већем делу дуела били бољи и одиграли добар меч. После овог тријумфа осећај је много другачији и у наставак такмичења улазимо много расположенији - нагласио је Јарамаз.

Није много говорио о амбицијама у Еврокупу. 

- Сада кад смо прошли међу 16 најбољих, очекујемо да направимо корак даље и прођемо међу осам. Имамо квалитет за тако нешто, мада то морамо доказати на терену и одговорити на разноразне изазове који су пред нама. Биће много теже него до сада јер је такмичење “филтрирано” - казао је Јарамаз.

Меч је одигран пред 7.500 гледалаца у “Арени”, што по његовом мишљењу није мала бројка.

- У “Арени” се осећамо као на домаћем терену и осећамо подршку наших навијача. Ипак, 7.500 људи у “Арени” није исто као и у “Пиониру” (дворана “Александар Николић”), где се та подршка навијача много боље чује, мада сам захвалан свима који су дошли. Подршка у “Пиониру” буди другачији осећај у нама, мада се сналазимо и у “Арени” - додао је Јарамаз.

Одиграо је свих осам утакмица у Еврокупу, на којима просјечно биљежи 7,9 поена, 3,3 асистенције и 2,8 скокова.

У Партизан је стигао фебруара ове године и ово му је друга сезона, у којој је показао велики индивидуални искорак.

- Задовољан сам својом игром и како напредујем, те верујем да сам направио искорак. Увек може боље, односно да будем на вишем нивоу и мислим да много боље играм него када сам стигао у Партизан. Та два периода не могу да се пореде - рекао је Јарамаз.

Тренер Тринкијери поново је насмијао новинаре својим изјавом послије утакмице када је изостанак капитена Новице Величковића објаснио да се много потрошио против Црвене звезде и да чека да му ДХЛ донесе ново кољено.

Ипак, Јарамаз га не доживљава као неозбиљног.

- Знам те његове шале после мечева, али је на тренингу доста посвећен послу и веома професионалан, те много озбиљнији него када даје изјаве после мечева - казао је Јарамаз.

Партизан у групи Б има скор 6-2, а у наредном колу 11. децембра гостоваће Локомотиву Кубањ у Краснодару.

 

Одлази Параховски

Бјелоруски кошаркаш Артјом Параховски напустиће Партизан, потврдио је предсједник “црно-бијелих” Остоја Мијаиловић.

Он није испунио очекивања, па је са управом Београђана договорио раскид сарадње и биће му исплаћен одређени дио уговора, како се наводи, једна и по плата.

Управа клуба у потрази је за нови играчем.


Кокошков

Именовање Игора Кокошкова за селектора репрезентације Србије поздравили су многи кошаркаши, а међу њима и Јарамаз.

- Најкраће речено, то је одличан потез КСС. Кокошков је еминентни интернационални стручњак који је квалитет потврдио освајањем злата са репрезентацијом Словеније на Евробаскету - рекао је Јарамаз, који је био на ширем списку селектора Александра Ђорђевића пред овогодишње Свјетско првенство у Кини.


Казна

Дисциплински судија АБА лиге Саша Павличић-Бекић казнио је Партизан са 12.000 евра и затварањем дијела трибина због лоше организације “вјечитог” дербија против Црвене звезде. “Црно-бијели” су кажњени јер су навијачи вријеђали гостујући тим и управу, као и судије, затим бацали разне предмете на терен, а дошло је и до туче на трибинама.

Такође, на сљедећој утакмици против Крке у “Арени” биће затворен дио трибина, односно горњи “ниво 400”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана