Одјеци књиге Томе Марића: “Миљан”, Бањалука и “Глас”

Милан Зубовић
Одјеци књиге Томе Марића: “Миљан”, Бањалука и “Глас”

БЕОГРАД - Приликом представљања књиге Томе Марића “Миљан 1930 - 2012” на Међународном сајму у Београду посебно мјесто добили су Бањалука и “Глас”, односно “Глас Српске”.

 У њеном садржају објављени су факсимили из “Гласа”, те фотографија када је 1986. године Миљанић посјетио редакцију и промовисао “Гласово” издање посвећено утакмици Југославија - Аустрија.

- Бањалука и “Глас” имали су посебно мјесто у његовом повратку из иностранства заједно организујући утакмицу против Аустрије. Захваљујући Миљану био сам један од ријетких новинара на његовој повратничкој утакмици на челу репрезентације у Валенсији против Шпаније 1979. године, када је Југославија побиједила са 1:0, а на крају утакмице цијели стадион је овацијама испратио наше репрезентативце - рекао је Марић.

У садржај специјала “Миљан 1930 - 2012” Марић је уврстио и текст историчара Зорана Пејашиновића у којем он говори о чврстој вези Бањалуке и Београда кроз цијели 20. вијек, а да је у свему томе посебна улога књиге Марића о Миљанићу.

На препуном штанду Владе Републике Српске промоцију у Београду су присуством и бесједама увеличали олимпијски побједник, некадашњи високи функционер УЕФА и ФИФА Душан Маравић, великани Илија Петковић и Иван Ћурковић, те бројни други људи из новинарског и јавног живота Београда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана