Одбојкаши Србије: "Сви за једног, један за све"

Танјуг
Одбојкаши Србије: "Сви за једног, један за све"

ГДАЊСК- Мушка одбојкашка репрезентација Србије допутовала је синоћ у Гдањск, гдје ће играти на турниру треће недјеље Лиге нација, али је пут до Пољске због великог пропуста "Луфтханзе" протекао са доста проблема, пренио је "Спорт клуб".

Одбојкаши Србије су каснили већ при полијетању авиона за Минхен са аеродрома "Никола Тесла". Претходно је авион "Луфтханзе" каснио са доласком из Минхена за Београд.

"Спорт клуб" наводи да је кратак временски период између слијетања на аеродром у Минхену и полијетања за Пољску, условио јурњаву одбојкаша Србије по аеродрому "Франц Јозеф Штраус".

"Онда је услиједила права драма пред улазак наших играча у авион, који је већ био спреман за полијетање. Предуга пасошка контрола додатно је утицала на кашњење седморице одбојкаша и чланова стручног штаба српског тима на тзв. ''гејт''. Остатак српског тима је одбио да уђе у летјелицу када је схватио да пилот неће да сачека њихове другове", наводи се даље у тексту.

Селектор Србије Игор Колаковић покушао је да убиједи капетана авиона да сачека остатак тима.

"Капетану Ларсу је објашњено да кривица није само наша, већ и његове компаније и да би било коректно да се сачека остатак тима. Колаковић је говорио и о јединству екипе, показивао пилоту ка играчима, од којих нико није желио да уђе у авион, објашњавајући да је то у нашој репрезентацији сасвим нормална реакција", пренио је "Спорт клуб".

Капетан Ларс је на крају ризикујући огроман притисак и критике осталих путника наредио повратак особља Луфтзханзе на "гејт", а онда су се седморица чланова одбојкашке репрезентације Србије укрцала у авион.

Тим менаџер српских одбојкаша Алекса Брђовић је за успомену на овај догађај поклонио мајицу Србије капетану Ларсу, док је Колаковић посебно похвалио његову храброст и коректност.

Одбојкаши Србије су још једном били јединствени у намјери да авион не креће без свих другова. Они су на писти у Минхену били као мускетари Александра Диме - "сви за једног један за све", пренио је "Спорт клуб".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана