Одбијен Мамићев захтјев да казну служи у БиХ

Срна
Одбијен Мамићев захтјев да казну служи у БиХ

ЗАГРЕБ - Ванрасправно вијеће загребачког Жупанијског суда одбило је молбу Зорана Мамића да затворску казну издржава у БиХ, чиме је одлука о упућиванју бившег тренера Динама у реметинечки затвор постала правоснажна и извршна, сазнају хрватски медији на суду.

Ако се Зоран Мамић не јави до поноћи у Одјел за дијагностику затвора у Загребу, затвор ће о нјеговом нејавлјанју обавијестити судију извршенја загребачког Жупанијског суда, који ће дати налог полицији да за Мамићем распише Интерполову потјерницу, док ће за нјим загребачки Жупанијски суд издати Европски налог за хапшенје, појаснио је Хини портпарол суда Крешимир Девчић, пренио је Индеџ.

Након што се распише потјерница за Зораном Мамићем, УСКОК мора затражити да се и њему суди у одсутности, што ће се доставити ванрасправном вијећу Жупанијског суда у Осијеку, који ће о томе одлучивати, рекао је за Хину портпарол осјечког Жупанијског суда Мирослав Рожац.

Додао је да ће се након тога заказати датуми главних расправа за други поступак на који се Зоран Мамић уредно одазивао до одласка у БиХ у априлу, након чега је поручио да казну жели одслужити у тој држави.

Осјечки суд је раније извијестио да би се Зоранов брат, Здравко Мамић, требао до 14. маја појавити у затвору у загребачком Реметинцу, а у супротном ће за њим Жупанијски суд у Осијеку расписати налог за хапшење.

Тај суд је за Здравка Мамића надлежан јер се и отприје зна да је у бијегу, с обзиром на то да је, за разлику од брата, у БиХ отишао још прије изрицања неправоснажне пресуде, наводи Индеџ.

Уз Зорана Мамића, којем је Врховни суд због извлачења новца из Динама смањио казну на четири године и осам мјесеци, у затвор се до понедјељка у поноћ мора јавити и бивши порезник Милан Пернар, којем је највиши суд смањио казну на три године и два мјесеца.

Врховни суд је средином марта у истом предмету Здравку Мамићу правоснажно потврдио казну од шест и пол година затвора, док је бившем директору Динама Дамиру Врбановићу потврђена казна од три године затвора.

На суду у Осијеку, чија су двојица судија удаљена с функције и због дружења са Здравком Мамићем, у међувремену је почело и друго суђење за извлачење новца из Динама.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана