Новица Величковић рекордер по броју наступа за Партизан: О овом нисам смио ни да маштам

Агенције
Новица Величковић рекордер по броју наступа за Партизан: О овом нисам смио ни да маштам

БЕОГРАД - Иако је за Кошаркашки клуб Партизан током више од 70 година играло много легендарних кошаркаша име садашњег капитена Новице Величковића биће записано у историји и проћи ће доста времена док неко надмаши његов рекорд.

Утакмица АБА лиге против ФМП-а Величковићу је био 472. наступ у “црно-бијелом” дресу чиме је на врху вјечне листе престигао Петра Божића са којим је једно вријеме био саиграч, а онда му је овај био и тренер.

Саиграчи су му “честитали” са побједом од 30 поена разлике (87:57), а момак рођен у Београду 1986. године још као кадет 2001. године постао је члан клуба из Хумске да би двије године касније постао јуниорски првак Србије и Црне Горе док му је Душко Вујошевић дао прве минуте у сениорском тиму током сезоне 2004-05.

Већ тада то је био наговјештај велике каријере и свој први ангажман у Партизану крунисао је титулом “Звијезда у успону Евролиге” коју је добио 2009. када је постао члан Реал Мадрида.

Три године у главном граду Шпаније нису биле оно што је он очекивао иако је имао неколико добрих партија да би повратак на велику сцену тражио у Меги 2013, затим је играо за Бамберг и Трабзон да би од 2015. поново у клубу у којем је све почело. 

- Срећа, љубав и понос! То су ствари које осећам док гледам, читам и полако схватам да се нешто о чему нисам смео ни да маштам, остварило! Важније од рекорда је то што смо постигли важну победу и време је да већ наредног дана гледамо у оно шта нас чека - написао је Величковић на “Инстаграму”.

Честитке поводом подвига стизале су са свих страна, међу којима су се нашли предсједник клуба Остоја Мијаиловић, бивши саиграчи Богдан Богдановић, Вања Маринковић, Џок Лендејл, Банџа Си, актуелни саиграчи, нападач Фјорентине Душан Влаховић... 

- Мени ово ненормално значи. Већ дуго, искрено, о овоме размишљам и оно… Да каже човјек, остварење неког сна. Сад сам подијелио и са саиграчима, додуше, странци нису били толико упознати, али за мене јако велик моменат, тако да…ј**и га - рекао је емотивни Величковић.
Након што је узео дах, наставио је.

- Да не псујем. Од 15. године сам сањао да уђем у први тим, па онда све остало, тако да… ето - било је све што је Величковић могао да каже.
Против ФМП-а одиграо је 11 минута и постигао пет поена док је Партизан остао на првом мјесту табеле са скором 13:3, а ово му је била девета побједа у низу, а наредно искушење имаће у уторак на гостовању код Дарушафаке у трећем колу топ 16 фазе Еврокупа.

 

5
пута првак Србије

4
пута освојио Куп Радивоја Кораћа

3
пута првак АБА лиге

1
сребро са Србијом на ЕП
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана