Новаку награда Београда, аустралијски спортисти добродошли

Танјуг
Foto: Tanjug

БЕОГРАД - Замjеник градоначелника Горан Весић предложиће Новака Ђоковић за највеће градско признање Награду града Београда у области спорта.

Весић је данас за ТВ Пинк рекао да је Новак ту награду заслужио одавно, и објаснио да је то највиша награда коју један Београђанин може да добије од свог града.

Оценио је да је Новак највећи спортиста Србије свих времена и тренутно највећи спортиста планете.

Говорећи о доласку Ђоковића у Београд Весић је рекао да сви очекују те да се као пријатељ нада да ће тенисер изаћи јачи из ове ситуације.

"Већ је победник. А ова одлука аустралијских власти је политичка", рекао је Весић.

Заменик градоначелника је оценио да је одлука о протеривању Новака заснована на расизму и мржни према тенисеру, те додао да је се не би тако понашали да је Ðоковић из неке веће земље.

"То је бедан покушај да се спречи 10. пут освоји Аустралиан опен. Освојиће он друге гренслемове, а ово ће остати срамота Аустралије", рекао је Весић и додао да је реч о фашистичком понашању владе Аустралије.

Он је нагласио да се према кошаркашицама Аустралије које 12. фебруара у Београду играју, као ни са атлетичарима те земље који ће у марту доћи у Србију на светско дворанско првенство, нико неће на сличан начин понашати.

" Сваки грађанин света је добродошао. Србија је земља гостопримства", рекао је он.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана