Новак Ђоковић појаснио режим исхране: Некад сам јео месо три пута дневно

Г.С.
Новак Ђоковић појаснио режим исхране: Некад сам јео месо три пута дневно

БЕОГРАД - Најбољи свјетски тенисер Новак Ђоковић појаснио је, у разговору за часопис “Тенис јунајтед”, неке од својих навика када је у питању исхрана.

Према његовим ријечима, јео је месо три пута дневно и одлука да промијени начин исхране, односно да месо избаци из тањира, довела је до тога да се сада осјећа много боље па је, према сопственом признању, срећан због ње. Уз то, Новак је читаоцима открио и како се храни током једног дана.

- Када се пробудим, највише волим да попијем чашу топле воде са капима лимуна. То је, за оне који не знају, одлично за детоксикацију. Потом себи направим зелени смути са шпинатом, спирулином и разним другим поврћем. Такође, волим да једем много воћа за доручак - рекао је Ђоковић.

У даљем разговору први свјетски рекет је открио и да обично не једе јаја, односно омлет.

- Углавном омлет није на мом менију и верујте да бисте потрошили веома мало новца за моју исхрану. Чак обично и не једем ништа до поднева - нагласио је.

Уједно, потврдио је како слиједи биљну исхрану, базирану на биљним изворима као што су воће, поврће, махунарке, орашасти плодови или соја.

- Храним се на тај начин већ пет година. Истина, одрастао сам на потпуно супротној дијети, након што сам, као што сам већ раније рекао, месо јео чак три пута дневно. Успео сам да се променим и заиста сам срећан због тога. Мада, и данас волим да своје пријатеље позовем да ми дођу на роштиљ, али и да им спремим салату, кромпир и друго поврће - открио је Ђоковић.

Иначе, Ђоковић је прије прекида сезоне био у изврсној форми. Одиграо је 18 мечева и остварио свих 18 побједа те освојио Аустралијен опен, турнир у Дубаију, док је са репрезентацијом тријумфовао на АТП купу. Паузу због пандемије вируса корона провео је тренирајући у Марбељи, а посљедњих десетак дана је у Београду. Покретач је “Адрија тура” који почиње у српској престоници 13. и 14. јуна, а затим ће наступити на турниру у Задру, те Црној Гори и Бањалуци. На неким од станица турнеје наступиће Доминик Тим, Григор Димитров и Александар Зверев , па ће то бити одлична провјера пред наставак сезоне који се очекује у септембру.

 

Не једем 16 сати дневно

Ђоковић је недавно открио да се придржава одређене врсте поста, познатије као “пост 16-8”.

- Колико год је аутофагија битна, та врста поста, позната као “16-8”, је истовремено и веома популарна. То значи да се 16 сати не једе, а осам сати једе. Ја се тога држим последњих годину и по дана и осетио сам велико побољшање у систему за варење. Уједно, због тога много боље спавам и имам већу енергију током дана - рекао је Ђоковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана