Новак Ђоковић открио Андрији Михајловићу: Џордана бих звао на вечеру

Г.С.
Новак Ђоковић открио Андрији Михајловићу: Џордана бих звао на вечеру

МЕЛБУРН - У мноштву интервјуа које је шампион Аустралијен опена дао многобројним свјетским медијима након девете титуле у Мелбурну посебно се издвојио један којег није урадио професионални новинар.

Интервју за сајт АТП-а урадио је дјечак из Србије Андрија Михајловић који најбољег тенисера планете није испитивао о стручним стварима већ је све протекло у доста опуштеном разговору о многобројним темама. Ђоковић је причао својој породици, али и омиљеним спортовима.

- Имам двоје дивне деце, Стефана који има шест година и Тару која има три. Проводим највише времена са њима. Волим остале спортове, доста времена у детињству провео сам у планинама, скијао сам доста. То је диван спорт, леп је осећај спустити се низ планину, то ми је можда омиљени спорт после тениса. Онда следе сви спортови са лоптом фудбал, кошарка, рукомет… Волим голф - рекао је Ђоковић који је малишана питао шта он воли од спортова.

Новак је дјечаку објаснио шта ради на терену да би боље играо.

- Фокусирам се на дисање. Стално дишемо, али никад о томе не размишљамо. Када почнеш да размишљаш о томе и фокусираш се, онда можеш да побољшаш функционисање и то је један од најлакших трикова да се фокусираш - навео је Новак док га је дјечак слушао, па је потом чуо и да српски тенисер обожава воће - прије свега манго, трешње...

На крају, на питање коју славну личност би извео на вечеру, Новак је имао спреман одговор.

- Мајкла Џордана - казао је врло брзо Ђоковић и потом понудио дјечаку да га наредне године изведе.

Новак би требало да за три-четири седмице залијечи повреду једног од абдоминалних мишића коју је задобио током меча трећег кола АО против Тејлора Фрица. Са почетних 17 милиметара руптура је порасла на 25, али су му љекари рекли да није ништа страшно и да ће мировати. Новак ће ускоро престићи Роџера Федерера по броју седмица на првом мјесту АТП листе и фокусираће се на гренд слемове јер жели да надмаши рекорд Швајцарца и Рафаела Надала који имају по 20 ГС титула.

Према тренутном календару Ролан Гарос почиње 23. маја тако да Ђоковић неће журити са повратком већ се посветити опоравку мишића. Иако је Дубаи, који почиње 14. марта, био у плану, сада ће највјероватније отпасти, а с обзиром на то да је турнир у Индијан Велсу отказан, једини прави изазов за Ђоковића на америчком континенту остаје Мајами који почиње 24. марта. Мастерс у Монте Карлу почиње 11. априла, а у седмици послије биће игран турнир из серије 250 у Београду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана