Нова сезона Суперлиге Србије почиње вечерас: Партизан одлучан да прекине Звездин низ

Г.С.
Нова сезона Суперлиге Србије почиње вечерас: Партизан одлучан да прекине Звездин низ

БЕОГРАД - Никад краћа пауза и никад већи број клубова. То је најкраћи увод у нову сезону Суперлиге Србије која стартује вечерас у проширеном формату са 20 екипа.

Прошло првенство завршено је 20. јуна, док су Војводина и Партизан четири дана касније одиграли и финале Купа, па су играчи имали свега десетак дана паузе пред старт припрема. Упркос овим новитетима углавном изнуђеним због пандемије вируса корона једно је остало исто - Црвена звезда и Партизан поново ће бити главни конкуренти за титулу. Постоје клубови који могу да изненаде, али је тешко вјеровати да имају ширину за маратонску трку на 38 утакмица. Тешко је рећи из ове перспективе ко је од “вјечитих” ближи циљу, јер прелазни рок траје до октобра и свашта може да се издешава. Звезда је била много активнија на тржишту и довела момке који могу да донесу превагу попут Александрта Катаија, Срђана Спиридоновића и Гелора Канге. Са дуге стране, говорка се да је питање времена када ће шампионски тим напустити Милош Дегенек, те млади Вељко Гаврић, а с обзиром на гужву у свлачионици Дејан Станковић ће настојати да се ријеши бар још четири, пет играча и доведе класног нападача.

“Црвено-бијели” свакако желе да продуже доминацију на четврту годину у низу, док ће у Партизану учинити све да то не допусте. Свака сезона без трофеја је неуспјешна за “црно-бијеле”, па ће Саво Милошевић бити под додатним притиском. Стратег екипе из Хумске није много мијењао тим, сачувао је све играче за које кажу да су удуплали цијену, а није много ни доводио појачања. Са те стране сигурно му је лакше да посложи коцкице и надогради игру од некадашњег саиграча из репрезентације чији тим је знатно измијењен.

Најозбиљнији конкуренти вјечитим фаворитима биће поново Војводина и Чукарички који су у највећем дијелу сачували екипу, а и тренере на клупама. Високе амбиције и ове године има нишки Раднички, те ТСЦ.

Ако је кандидате за врх табеле лако погодити, све остало је права непознаница. Као што је познато из лиге није испао ниједан тим, а ушла су још четири Златибор, Бачка Топола, Металац и Нови Пазар, па је врло тешко процијенити колико ко може у овом тренутку.

Парови

Петак: Спартак - Златибор (19), ТСЦ - Војводина, Младост - Јавора (20). Субота: Напредак - Партизан (17.30), Црвена звезда - Нови Пазар (19.30), Раднички - Металац (19.30), Мачва - Бачка (19.30), Пролетер - Рад (19.30), Чукарички - Инђија (19.30), Вождовац - Радник (19.30). Све утакмице до даљег биће игране без присуства публике због пандемије вируса корона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана