Никола Вучевић: Новака виде као непријатеља број 1 у свијету – а он спортиста какав се ријетко рађа

Г.С.
Никола Вучевић: Новака виде као непријатеља број 1 у свијету – а он спортиста какав се ријетко рађа

О дешавањима на “Адрија туру” у Београду и Задру још дуго ће се причати, а своје виђење изнио је и НБА кошаркаш Никола Вучевић.

Црногорски центар који наступа за Орландо Меџик говорио је о неправедном ставу који су многи заузели према Новаку Ђоковићу.

Први тенисер свијета је био организатор поменутог “Адрија тура” на ком се он сам, али и још неколико тенисера заразило коронавирусом.

“Ружно је било како су се неки понијели према Новаку. Он је из најбоље намјере покушао да организује турнир. Дате су му погрешне информације о томе какво је стање са вирусом у том тренутку на Балкану. Он је из најбоље намјере покушао да помогне тенисерима и да људима донесе нешто, с обзиром да је свет био блокиран. Људи су могли да изађу из куће, да виде најбоље тенисере свијета ту и да се нешто дешава. Намјера је била да се скупи новац у добротворне сврхе и да се помогне тенисерима”.

“Међутим, заразило се неколико играча. У реду, може да се каже да је то била грешка, али начин на који су људи одреаговали према Новаку, као да је он био непријатељ број један у свијету. Мени то никако није било јасно. Поготово када се сагледа шта је све Новак урадио, не само за Србију него и за Балкан”, изјавио је Вучевић у емисији “Spo(r)tlight”.

О Ђоковићу, са којим се често пријатељски сусретао, имао је само речи хвале.

“Он је најбољи амбасадор којег је Србија имала у историји. Како се понаша, како представља државу и како поносно прича о томе, а људи су опет имали толико негативних мишљења о њему и то ми никако није било јасно. Он је спортиста какав се рађа једном у ко зна колико година. Њему замерити нешто мени је потпуно нејасно”, рекао је Вучевић и додао:

“Новака заиста цијеним. Имао сам прилику да га упознам, да га гледам уживо и да попричам са њим послије мечева. Види се да је Ноле велики шампион и велики човјек. Ружно је како су се понијели према њему, није он то заслужио ни на који начин”, подвукао је црногорски кошаркаш, преноси Б92

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана