Неочекиван пораз Звезде од Жалгириса

Б92
Неочекиван пораз Звезде од Жалгириса

Кошаркаши Црвене звезде неочекивано су поражени у 19. колу Евролиге од Жалгириса резултатом 76:70.

Звезда је доживјела пораз од екипе коју је савладала у претходном међусобном окршају одиграном у Каунасу и тиме прекинула своју серију тријумфа.

Црвено-бијели су претходно излазили као побједници из посљедња четири дуела у Евролиги (Олимпијакос, Зенит, Бајерн, АСВЕЛ).

Тим Шарунаса Јасикевичуса је доказао да се пред овај меч није заслужено налазио на диоби посљедње позиције Евролиге, пише “Б92”.

Као један од главних разлога за пораз може се истаћи ужасно шутерско вече Звездине бековске линије. Браун је шутирао 6/17, Пантер 2/8, а Берон 3/9.

Звезда је прва дошла до поена и повела са 4:0, али је одједанпут пала и допустила противнику да направи своју серију, и то од 11:0.

Одличан осјећај за скок у нападу показао је Кузмић у овом дијелу утакмице и управо његовим поенима, уз фаул, црвено-бијели су прекинули серију противника.

Центар домаћина наставио је да игра добро у првој дионици и надомјестио је нешто слабију партију саиграча, али је Звезда послије првих десет минута ипак губила – 20:22.

Уласком Пантера и Штимца моментално се видјела промјена у игри Звезде и идеја тренера Шакоте да у нападу све иде преко прекаљеног српског центра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана