Ненад Лалатовић: Сваком тренеру била би част да живи и ради у Бањалуци

АА
Foto: AA

БЕОГРАД- Фудбалери Војводине предвођени тренером Ненадом Лалатовићем, бораве тренутно у Анталији и брусе форму за наставак сезоне и трку на два фронта. У разговору за Aгенцију Анадолију (АА), један од најпризнатији стручњака у Србији, први пут јавно је говорио о преговорима са руководством Борца из Бањалуке.

„Било је неке приче, јесу ме контактирали и ту нема никакве тајне. Навијачи Борца и Војводине су у братским односима, вероватно је тако и дошло до идеје да седнем на клупу бањалучког клуба. Имао сам још две понуде из иностранства, али сам одбио. Мени уговор са Новосађанима истиче овог лета и нисам желео по сваку цену да идем из Војводине. Они су ми помињали једне услове у нормалним околностима, а потпуно друге у случају да се одужи ситуација са короном. Нисам хтео да пристанем. Знате како, ако ме желиш, ја постављам услове теби, а не ти мени", рекао је Лалатовић и апострофирао још један битан детаљ:

„Никада не бих дозволио да ми се било ко меша у састав. То може једном да прође, ако ме председник поштено замоли да ставим неког играча јер су скаути из иностранства дошли да га гледају. Али не сме да се претвори у праксу, да ми неко у континуитету сугерише ко би требало да буде у тиму. Код мене не пролазе цедуљице пре утакмице. Зашто бих некога слушао, кад ја најбоље знам шта је добро за екипу. Никада нисам био под утицајем менаџера или клупских функционера. Радим искључиво у интересу клуба и својих играча. Приоритет су резултати, а циљ ми је да се ти момци наметну, да квалитетним радом под мојом палицом скрену пажњу на себе и да одласком у иностранство реше своју егзистенцију".

Лалатовић истиче да се детаљно информисао о стању у босанскохерцеговачком фудбалу и тренутном квалитету Премијер лиге.

„Нема велике разлике у поређењу Премијер лиге Босне и Херцеговине са Супер лигом Србије. Борац је велики клуб и свакоме би била част да живи и ради у Бањалуци. Мени, такође. Међутим, све планове и амбиције везао сам за неке јаче шампионате. Импонује ми огромно интересовање из свих крајева Европе. Скоро сваких седам дана стигне неки захтев за ауторизацију. Волео бих најискреније да се нека од тих солуција реализује у наредном периоду јер сам убеђен да бих тек тамо показао све своје тренерске врлине. Уколико добијем шансу у иностранству, сигурно се седам, осам година нећу враћати у Србију", казао је Лалатовић.

Доласком Вељка Симића из Црвене звезде, Војводина је појачала играчки кадар и са пуно оптимизма дочекује наставак сезоне.

„Вељко је озбиљно појачање. Дао је пун допринос успесима Црвене звезде у европским такмичењима, има искуство из Лиге шампиона и могао би значајно да нам побољша игру у другом делу првенства. Модеран фудбал захтева игру дубине, а Симић се сјајно креће без лопте, игра у оба правца, тражи простор, лако решава ситуације један на један. Уколико се томе дода његова брзина, јасно је да смо добили појачање по мери Војводине. Више сам него задовољан квалитетом момака које имам на располагању и нема разлога да у пролећној полусезони не тежимо највећим дометима", сматра Лалатовић.

Прошлогодишњи побједник Купа Србије има обавезу да и ове године догура до завршног чина у масовнијем такмичењу.

„Наш примарни циљ је пласман у Европу. Трофеј је нешто што се подразумева и даћемо све од себе да другу годину заредом тријумфујемо у националном Купу. Наши сјајни навијачи заслужују још једно незаборавно славље. То заслужују и клупски руководиоци, али пре свега заслужују ови дивни играчи који гину за Војводину и на свакој утакмици пружају свој максимум. Овде сам већ две године, то је клуб у коме сам направио најдужи стаж у тренерској каријери. Многи кажу за Нови Сад да је српска Атина, ја кажем да је и лепши од Атине. Пресрећан сам у Војводини, навијачи су ме прихватили као рођеног Новосађанина и озбиљно размишљам да овде останем да живим. Град је прелеп, много је мирнији од Београда, мања је гужва, људи ме воле и заиста се осећам прелепо", причао је Лалатовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана