Недовић: У Љубљани очекујемо сјајну атмосферу

ГС
Foto: Принтскрин

ЉУБЉАНА- Кошаркашки репрезентативац Србије Немања Недовић изјавио је данас да очекује сјајну атмосферу и најјачу могућу проверу у сутрашњој (20.15) пријатељској утакмици против Словеније у Љубљани.

Биће то реприза финала Европског првенства из 2017. године у ком је Словенија савладала Србију са 93:85, а љубљанска дворана Стожице је распродата.

Тим селектора Светислава Пешића у првој провјери савладао је Црну Гору у Београду са 82:73 у утакмици затвореног типа.

"Прва јавна утакмица за нас овог лета. Чуо сам да је хала распродата, надам се сјајној атмосфери. Навикли смо претходних година да Словенци праве сјајну атмосферу и да је велики "хајп" око ове њихове екипе. Биће једна добра провера, најјача могућа у овом тренутку", изјавио је Недовић за Кошаркашки савез Србије.

Кошаркаш Црвене звезде истакао је да је најважније да екипа напредује из меча у меч и да национални тим заобиђу повреде.

"Ми имамо у плану да напредујемо из утакмице у утакмицу, тако да желимо да коригујемо неке грешке које смо имали на утакмици против Црне Горе и најбитније је да будемо сви здрави. Ужелели смо се играња пред публиком и надамо се најбољем", истакао је Недовић.

Репрезентација Србије припрема се за Европско првенство (од 1. до 18. септембра), али је прије тога очекују важни дуели квалификација за Свјетско првенство против Грчке у Београду (25. август) и на гостовању Турској (28. август).

Први дио припрема српски кошаркаши одрадили су у Спортском центру ФС Србије у Старој Пазови.

"У Пазови је било заиста сјајно. Имали смо сјајне услове што се тиче боравка, исхране, опоравка и све је било на врхунском нивоу. Можда и најбоље, што се мене тиче, откад сам у репрезентацији. Било је уживање тих 10 дана. После тога смо имали неколико дана у Београду. Добро се ради, велика је енергија на тренинзима, момци су гладни и било је довољно припремног дела и сви су спремни за утакмице које следе", закључио је Недовић.

Кошаркашка репрезентација Србије на Европском првенству такмичиће се у Д групи у Прагу са домаћином Чешком, Пољском, Финском, Израелом и Холандијом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана