Небојша Човић: Странци тражили паре, станове, аута и проценте

Агенције
Небојша Човић: Странци тражили паре, станове, аута и проценте

БЕОГРАД - Предсједник Кошаркашког клуба Црвена звезда Небојша Човић казао је да није било свађе са бившим тренером Миланом Томићем, који је сам ријешио да оде са клупе.

- Послије утакмице против Крке Милан се превише изнервирао, постао преемотиван и направио грешку коју смо заједно пробали да санирамо. Дао је оставку играчима у свлачионици. Кад смо се чули после тога схватио је шта је урадио и рекао да је погрешио. Договорили смо се да изађемо пред играче и да он каже да је то био емотивни тренутак те смо заказали тренинг за уторак ујутро. Међутим, дан пре он ме назвао и рекао да више не може. Помислио је да је направио грешку и да сумња да може да буде ауторитет према играчима. Пробали смо све, али погрешно је терати човека да на силу ради нешто што је осетио да не може да ради. Никакве свађе, међусобних сукоба, са њим, ни са играчима није било. Ниједног играча нисмо довели, а да га није тражио Милан - изјавио је Човић.

Послије тога екипу је мјесец дана водио Андрија Гавриловић, да би потом Драган Шакота био именован.

- Није уопште било лако наћи тренера, јер се зна какво смо средина, и да ли тај посао може да покрије домаћи или страни тренер и све то смо обављали у консултацијама са Светиславом Пешићем и Божом Маљковићем. Одлучили смо да то буде домаћи стручњак па смо контактирали са Сашом Обрадовићем, али он има уговор са Монаком до краја сезоне. Онда смо размишљали о Игору Кокошкову, да би тада почели разговори о ангажовању у репрезентацији Србије. Душко Ивановић је дао реч Бешикташу па није могао. Богдан Тањевић се захвалио и рекао да би требало да буде неко млађи. Паралелно смо причали са Јоргосом Барцокасом, Симонеом Пјаниђанијем, као и Ћавијем Пасквалом, Педром Мартинезом и Шакотом - истакао је Човић.

Први човјек клуба са Малог Калемегдана открио је поједине захтјеве страних тренера и истакао да ће Србија имати проблем са домаћим тренерима у будућности.

- Ти захтеви су на стандардном нивоу за стране тренере, од 500.000 долара плате па навише, плус добри аутомобили, добри станови, од 80 квадрата па навише. Неки су између редова и помињали да би било добро да им дамо неки проценат од трансфера, али то у Звезди не функционише на тај начин. На основу свега што смо прошли постало је евидентно да је Србија у дефициту са тренерима и са тим проблемом ћемо се тек сусрести - рекао је Човић.

 

Смисао АБА лиге

Човић се осврнуо и на проходност из АБА лиге ка Евролиги, чије је руководство обећало једну специјалну позивницу идуће године за првака регионалног такмичења.

- Да би се АБА лига очувала, мора степен регуларности бити подигнут на много, много виши ниво. Ако нам АБА лига уопште треба. Гледајући шта предлаже Ђорди Бертомеу и каква је концепција даљег развоја Евролиге и Еврокупа, чини ми се да може да се деси да АБА комплетно изгуби смисао.

Нерегуларност, увреде, пљување... нам нису потребни, поготово Србији, која једино може да направи добру лигу. Не треба да будемо заточеници ни Евролиге ни Еврокупа - казао је Човић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана