Навијачи у Црној Гори објавили читуљу фудбалу: Увијек ћемо га чувати од заборава

ГС
Навијачи у Црној Гори објавили читуљу фудбалу: Увијек ћемо га чувати од заборава

ПОДГОРИЦА - Европска фудбалска јавност генерално је дубоко разочарана и потресена након званичног формирања европске Суперлиге сматрајући да је то пут којим ће фудбал изгубити смисао, а из Црне Горе долази нам занимљив примјер како је група навијача "сахранила" овај спорт.

Наиме, у тамошњим дневним новинама објављена је читуља у којој је написано "покој души најпопуларније споредне ствари на свијету" уз пригодну фотографију лопте.

"Тужним срцем јављамо да је послије дуге и тешке кризе, изазване незајажљивом глађу богатих за новцем, из наших срца отргнут никад прежаљени ногомет. С неизрецивим болом у нашим душама, увијек ћемо га се сјећати, о њему бесједити и непоткупљиво чувати од заборава", пише у читуљи.

Потписници ове кратке поруке су извјесни Нели, Тигре, Песак, Мика, Дајо, Зеко и Дујо, ногометни заљубљеници који очигледно не могу прихватити недвосмислено одвајање богатих од сиромашних у ногометном свијету. И јасно, потпуно су у праву, јер ово је посљедњи чин одвајања европског ногомета од локалног ка глобалном.

Европска Суперлига је пројект будућности који ће свјетло дана угледати готово извјесно у наредних пет година, с овим или неким другим називом, чини се да више није ни битно. 

Звучало сентиментално или не, фудбал након оваквог ударца више никада неће бити исти.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана