Након прекида и индидената кошаркаши Звезде побиједили Партизан

Танјуг
Након прекида и индидената кошаркаши Звезде побиједили Партизан

БЕОГРАД - Кошаркаши Црвене звезде побиједили су синоћ на свом терену екипу Партизана резултатом 90:74 (20:18, 29:30, 21:17, 20:9), у дерби мечу осмог кола регионалне АБА лиге.

Најефикаснији у екипи Црвене звезде био је Лука Вилдоза са 19 поена, док је Немања Недовић додао 17. У тиму Партизана најбољи је био Јанис Папапетру са 15 поена, док је Данте Егзум додао 14.

Партизан је први на табели АБА лиге са седам побједа и једним поразом. Црвена звезда има скор од шест победа и један пораз и меч мање.

Утакмицу је поред добре игре Црвене звезде обиљежио и прекид, који се догодио у финишу прве четвртине. Меч је био прекинут око 40 минута, а настављен је пошто је испражњен дио трибине са навијачима Црвене звезде. На овом дуелу није било навијача Партизана.

Оба тима су ушла сигурно у меч, а судије су у првих пет минута неколико пута упозоровале навијаче да не убацују тврде предмете на терен. Партизан је у петом минуту повео 11:8, а "црно-бијели" су одржавали предност од једног до четири поена до десетог минута.

У 10. минуту прекинут је меч због убацивања предмета на терен, пошто су навијачи Црвене звезде били незадовољни судијским одлукама.

Прије прекида кошаркаш Црвене звезде Никола Ивановић пао је на терен после дуела са играчем Партизана Зеком Ледејом. Судије су првобитно досудиле фаул у нападу, навијачи домаћег тима су убацивали тврде предмете на терен, а главни судија Давор Јавор прекинуо је утакмицу и позвао колеге Јосипа Радојковића и Марка Мустапића у свлачионицу.

Ивановић је морао да напусти терен пошто се повриједио, а меч је настављен тек када је испражњен један део трибина. Судије су потом гледале снимак, а онда је досуђен фаул Ледеју. Црвена звезда је прву четвртину добила резултатом 20:18.

Партизан је серијом 7:0 повео 25:20 на старту друге четвртине, а потом се играло поен за поен. "Црвено-бијели" су у 15. минуту смањили вођство гостију на 36:34, али је Партизан само два минута касније увећао предност на 43:37. Црвена звезда је заиграла ангажованије у финишу првог полувремена, које је добила резултатом 49:48.

Црвена звезда је серијом 9:0 на старту треће четвртине стигла до вођства 58:48, а кошаркаси Партизана дуже од три минута нису успјели да се упишу у стрелце. "Црно-бели" су у 28. минуту пришли на 63:61, али је домаћи тим у последњу четвртину ушао са вођством од 70:65.

Црвена звезда је у посљедњој четвртини увећала предност и заслужено је стигла до победе. Ово је била пета узастопна побједа "црвено-белих" у свим такмичењима, односно од када је екипу преузео нови тренер Душко Ивановић.

Црвена звезда ће у наредном колу гостовати Студентском центру, док ће Партизан дочекати Будућност.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана