Након Бањалуке Ковачевић поражен и у Сарајеву

Синиша Котараш
Након Бањалуке Ковачевић поражен и у Сарајеву

Сарајево - На јуче одржаном састанку Извршног одбора Фудбалског савеза БиХ предсједник Фудбалског савеза Републике Српске Миле Ковачевић повукао је захтјев у којем је тражио да се о ситуацији у његовом савезу обавијесте органи Европске фудбалске асоцијације (УЕФА), те да европска кућа фудбала о свему да своје мишљење.

Повод за овакав потез првог човјека фудбала Српске била је снажна иницијатива за његову смјену те захтјев већине чланова Извршног одбора ФСРС за ванредну сједницу на којој би било расправљано о повјерењу предсједнику Ковачевићу. 

Осим тога, недавно је и Просвјетна инспекција обишла Фудбалски савез РС и издала директиву да сједница Извршног одбора мора бити одржана у предвиђеном времену, као и да мора бити заказана сједница Скупштине ФСРС. 

 Предсједник Миле Ковачевић је у свом писму које је послао на адресу ФС БиХ нагласио да се инспекција не може бавити стварима које су једино и искључиво у надлежности спорта, те фудбалских институција.

Због тога је Ковачевић и затражио да се кровни савез БиХ фудбала обрати УЕФА и затражи да се заштите стандарди и принципи који важе у фудбалској организацији, као и да се заустави, како он сматра, “нестатутарно понашање и самовоља појединаца који на све начине покушавају да сруше Савез”.

Међутим, то писмо није прочитано на састанку ИО ФС БиХ, јер га је Ковачевић повукао у посљедњи час.

- Мени је драго да је у Сарајеву ипак преовладао разум и да је, за разлику од других ситуација, све враћено на институције ФСРС. Ово је очекивана одлука и на тај начин је ФС БиХ показао да нас поштује. Ми идемо даље и чекамо да видимо да ли ће те ванредне сједнице бити сазване у предвиђеном року. Ако не буду, онда ћемо их ми сазвати и завршити започети посао - рекао је члан ИО ФС РС Вицо Зељковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана