Највеће окупљање олимпијаца прије одласка у Токио

Срна
Највеће окупљање олимпијаца прије одласка у Токио

БЕОГРАД - Олимпијски комитет Србије и ОТП Банка Србија организовали су данас у башти Олимпијске куће у Београду “Дружење са олимпијцима”, догађај на којем су представници медија имали прилику да разговарају са чак 15 олимпијаца који ће представљати Србију на Олимпијским играма у Токију.

Са представницима медија своја очекивања пред највећу светску смотру врхунских спортиста поделили су Милица Мандић, Тијана Богдановић (теквондо), Душан Мандић, Филип Филиповић (ватерполо), Јасмина Миловановић, Сања Вукашиновић (стрељаштво), Александар Кукољ, Марица Перишић, Милица Николић, Ања Обрадовић (џудо), Бојан Зделар (кајак), Марко Јевтовић (стони тенис), Велимир Стјепановић (пливање), Мате Немеш (рвање) и Тијана Бошковић (одбојка).

“Пожелео бих добродошлицу нашим партнерима из ОТП Банке и представницима медија у дому Олимпијског комитета Србије. Нашим олимпијцима не могу да пожелим добродошлицу, јер ово је њихова кућа, дивно је видети их у великом броју данас. Наше партнерство са ОТП Банком траје још од Игара у Атини 2004. године и та сарадња је рекао бих, не пример добре, већ одличне праксе и поносни смо на однос који смо годинама градили. Перфектна организација данашњег заједничког догађаја један је од примера синергије.”, рекао је први потпредседник ОКС Жарко Зечевић.

Милица Мандић, освајачица златне медаље на Играма у Лондону 2012. године и председница Спортске комисије Олимпијског комитета Србије поздравила је све присутне и открила интересантан детаљ који ће обиљежити церемонију отварања Игара у Токију.

“Олимпијске игре су све ближе и драго ми је да се број спортиста који ће учествовати под заставом Србије повећава из дана у дан. У циљу унапређења родне равноправности на церемонији отварања Олимпијских игара први пут у историји заставу сваке земље носиће спортисткиња и спортиста. Као председница Спортске комисије ОКС имаћу ту част да са осталим члановима комисије предложим Извршном одбору ОКС ко ће бити представник и представница Србије који ће носити заставу наше дивне земље на церемонији отварања. Избор спортисткиње и спортисте који ће имати ту част зависи наравно од тога ко ће бити у Токију на дан церемоније, као и од распореда такмичења наредног дана, те вас молим да будете стрпљиви што се тиче те информације”, рекла је Милица Мандић.

Ово је уједно било и последње велико окупљање олимпијаца пре одласка у Јапан, којем је присуствовало 15 спортиста из разних дисциплина.

Овогодишње Игре представљају пете у низу на којима наши такмичари уз себе имају верног партнера, ОТП банку, чија подршка представља најдуже спонзорство у историји српског спорта.

“Наша подршка српским олимпијцима започела је управо у домовини овог такмичења, на играма које су се 2004. године одржале у Атини, а поред Токија, наставиће се и 2024. године у Паризу. Верујемо како ће управо вођени олимпијском крилатицом “брже, више, јаче” наши спортисти дати све од себе, а ми им, као веран дугогодишњи партнер, желимо много среће и успеха у борби за одличја. Управо су заједничке вредности и стремљење ка зацртаном циљу оно што нас спаја и мотивише да подржавамо најбоље међу нама. Са поносом ћемо их пратити и бодрити док, остварујући врхунске резултате, представљају нашу земљу”, изјавио је председник Извршног одбора ОТП банке Србија Предраг Михајловић, додавши како, поред врхунског спорта, подржавају и оне најмлађе.

“Трудимо се да вредности олимпизма, бављења спортом и здравог начина живота промовишемо и изван професионалних спортских терена, првенствено међу децом школског узраста. За њих смо до сада организовали више од 70 олимпијских тренинга”, истакао је Михајловић на дружењу са спортистима и медијима.

Поред тима у целини, ОТП банка је у последња три олимпијска циклуса, током године одржавања летњих Игара додатно подржавала и појединачне спортисте.

У Лондону 2012. године то су били стрелкиња Ивана Максимовић, која је освојила 100. медаљу за нашу земљу, скакачица у даљ Ивана Шпановић, веслачи Никола Стојић и Јован Поповић, а на играма у Рио де Жанеиру пливачица Ања Цревар, стрелкиња Андреа Арсовић, ватерполиста Слободан Никић те кајакаши Марко Новаковић и Небојша Грујић.

Цревар ће овај вид подршке имати и на предстојећим Олимпијским играма у Токију, заједно са репрезентативком у теквонду Тијаном Богдановић, кајакашицом Милицом Старовић, џудистом Немањом Мајдовом и ватерполистом Душаном Мандићем.

Уочи овогодишњих игара, ОТП банка издала је и нову Виса Голд олимпијску картицу, са циљем да, заједно са својим клијентима, додатно подржи олимпијце Србије у фази припрема за најпрестижније спортско такмичење.

Део прихода од сваке трансакције, без додатних трошкова за клијенте, банка донира Олимпијском комитету Србије за стварање бољих услова за наше спортисте, а поред ове подршке, ОТП банка корисницима нове Виса Голд олимпијске картице нуди и бројне додатне погодности.

Како би навијачи што спремнији дочекали овај спектакл, али и до њега имали време испуњено квалитетним и информативним спортским садржајем, снимљен је серијал од три видеа у којима Душан Мандић, Милица Старовић и Немања Мајдов описују свој пут до Токија, испуњен трудом, бројним одрицањима и, пре свега, жељом за победом.

(Крај) дпо/

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана