Најбољи шахисти свијета ће посјетити Београд у марту 2022. године

Срна
Foto: Срна

БЕОГРАД - У Београду ће од 5. до 22. марта идуће године бити организован свјетски шаховски турнир "Гранд при", договорили су данас у Београду предсједник Србије Александар Вучић и предсједник Свјетске шаховске федерације (ФИДА) Аркадиј Дворкович.

На састанку је било ријечи о најважнијим свјетским шаховским догађајима из календара Фиде, као и детаљима сарадње Сколково фондације и Србије.

Вучић је истакао да постоји низ области у којима Србија и Сколково фондација имају заједнички интерес и простор за развијање сарадње.

Посебно су актуелни пројекти у ИТ области и у области услуга у здравству, саопштено је из прес службе предсједника Србије.

Ова сарадња је посебно активирана посљедње двије године у сарадњи
са Владом Србије и Привредном комором Србије.

Током 2020. године 12 српских стартап компанија учествовало је у "Индивудуал софтлендинг програму".

Дворкович је истакао да су Влада Србије и Фонд "Сколково" потписали Меморандум о сарадњи у области иновација и технолошког развоја.

Он је нагласио да се могућности сарадње односе на размјену искустава у формирању иновационе инфраструктуре, сарадњу "Сколкова" са технолошким парковима у Србији, сарадњу образовних и научно-истраживачких институција Србије и универзитета "Сколтех".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана