Мркела: Звезда ће бити још јача до краја прелазног рока

Танјуг
Foto: Архива

БЕОГРАД- Спортски директор фудбалског шампиона Србије, Црвене звезде, Митар Мркела изјавио је за портал Моцарт спорт да ће црвено-бијели додатно да се појачају до краја прелазног рока.

За разлику од неких претходних сезона, спортски сектор црвено-бијелих није правио много грешака у одабиру нових играча, па су се тако Осман Букари, Кингс Кангва, Стефан Митровић и повратници Александар Песић и Немања Милуновић испоставили као вриједна појачања за тим тренера Дејана Станковића.

"Могу само да кажем да ћемо до краја прелазног рока бити још јачи. Знате да не волим да причам о позицијама док се посао не приведе крају", изјавио је Мркела за Моцарт спорт.

Првак Србије савладао је Пјуник са 5:0 у првом мечу трећег кола квалификација за Лигу шампиона, чиме је практично обезбиједио најмање пласман у Лигу Европе и зараду од 11 милиона евра.

"Важно нам је било да направимо тај искорак. Али, далеко од тога да се задовољавамо постигнутим. Сада идемо даље. Нисмо били опијени резултатима ни када смо на четири утакмице у домаћем првенству постигли седам голова. Тако је и сада. Не летимо... Увек може да се каже да нисмо имали адекватне ривале, односно да Пјуник није наш ниво. Али, сами знате колико су летње квалификације незгодне. Дешавају се изненађења у сва три такмичења, испадају клубови са великим буџетима. Никада није лако шампиону једне земље дати пет голова", рекао је Мркела.

Фудбалере Црвене звезде 9. августа очекује реванш против Пјуника у Јеревану који би требало да представља формалност.

Црвено-бијели ће битку за пласман у Лигу шампиона највјероватније водити против Макабија из Хаифе, који је у првом мечу трећег кола квалификација за елитно такмичење савладао кипарски Аполон са 4:0.

Уколико не буде великих изненађења, Израелци ће бити домаћини Црвеној звезди 16. или 17. августа, док би се реванш играо на Маракани 23. или 24. августа.

Пласман у групну фазу Лиге шампиона донио би српском шампиону најмање 20 милиона евра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана