Може ли Ђоковић у Црну Гору?

Срна
Може ли Ђоковић у Црну Гору?

Новак Ђоковић планирао је низ турнира у земљама бивше Југославије, али би јужне комшије могле да му покваре те планове.

Током јуна и јула на програму је Адрија тур, а неколико тениских звијезда би требало да игра у Србији, Хрватској, Босни и Херцеговини и Црној Гори.

Међутим, питање је да ли ће Ђоковић моћи да наступи у Црној Гори с обзиром на одлуку Владе ове земље да не дозволи држављанима Србије улазак на своју територију, иако је отворила границе за одређене земље од 1. јуна.

Не треба заборавити ни политичку позадину Ђоковићевог доласка у Црну Гору, с обзиром на то да је најбољи тенисер свијета неколико пута пружио јавну подршку народу у овој земљи у борби за очување српских православних светиња.

Уколико Ђоковићу не буде дозвољен улазак у Црну Гору, извјесно је да то неће учинити ни остали тенисери, а наступ на турниру су потврдили Александар Зверев, Доминик Тим, Григор Димитров, Марин Чилић, Борна Ћорић.

У плану Адрија тура је да се турнир у Црној Гори игра 27. и 28. јуна, па је још рано говорити да ли ће га одлука Владе Црне Горе отказати.

"Видјећемо још, рано је за рећи. Прво да сачекамо расплет с Црном Гором. Засад није одређен рок до кога би одлука морала да буде промијењена", тврди неименовани извор "Спортског журнала".

Међутим, с обзиром на то да још није одлучено у ком граду ће бити одржан, нема сумње да ће ова одлука значајно отежати Ђоковићу и организаторима већ довољно компликовану припрему турнира због ситуације с пандемијом вируса корона.

Као потенцијални домаћини помињу се Тиват, Будва, Подгорица и Улцињ, али је сигурно да у овом тренутку ниједан град неће ризиковати велики новчани трошак док се ситуација не разјасни.

У међувремену, организатори Адрија тура имају доста посла и због организације у преосталим градовима, јер је ситуација јасна само за Београд, који ће бити домаћин најјачег тениског турнира у посљедњих неколико мјесеци 13. и 14. јуна, те Задар 20. и 21.

И даље се чекају потврде Босне и Херцеговине, гдје су планирана два догађаја. Прво дводневни турнир у Бањалуци 3. и 4. јула, а потом егзибициони меч између Ђоковића и Дамира Џумхура у Сарајеву 5. јула.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана