Митровић са три гола “уништио” Швеђане

Г.С.
Митровић са три гола “уништио” Швеђане

БЕОГРАД - Србија је на крилима троструког стријелца Александра Митровића побиједила Шведску у мечу 5. кола Лиге нација – 4:1 (2:1) на Маракани и коло прије краја се изједначили са Норвешком на врху Групе 4 Дивизије Б. Осим Митрогола стријелац је био и Саша Лукић, који је постигао еврогол.

Гости су повели у 15. минуту послије сјајне акције Кулушевског коју је крунисао Виктор Класон, али је Србија одговорила само три минута касније. Живковић је сјајно центрирао с десне стране, а Митровић постигао главом први од своја три поготка на овом мечу.

Србија је до предности стигла у финишу првог полувремена. Прије тога је Душан Влаховић промашио двије изгледне шансе, али је мрежу Швеђана поново затресао нападач Фулама. Капитен Тадић је извео корнер у надокнади првог дијела, а лопта пала на главу Митровића за 2:1. У прави час, пред одлазак на паузу.

Само што је кренуло друго полувријеме Србија је отклонила све дилеме око побједника овог меча. Још једну сјајну акцију коју је започео Сергеј Милинковић Савић, а продужили Тадић и Влаховић, крунисао је хет-триком Митрогол.

Неколико минута трајала је неизвјесност да ли је нападач Фулама био у офсајду послије сјајног паса Душана Влаховића. У први мах помоћник је подигао заставицу, али је ВАР исправио неправду и додијелио трећи гол, а укупно 49. у каријери за центафора Орлова.

Тачку на убједљив тријумф Србије ставио је прелијепим ударцем љевицом Саша Лукић у 70. минуту.

Селектор Србије Драган Стојковић на овом мечу указао је повјерење и дебититанту Срђану Бабићу, који се нашао у занимљивом дефанзивном трију у комбинацији са Ерханом Машовићем и Стефаном Митровићем.

Што се тиче Лиге нација, утакмица у Ослу у уторак 27. септембра донијеће коначну одлуку о побједнику групе. Србији било каква побједа гарантује прво мјесто, док Норвежанима одговара и реми због побједе од 1:0 у Београду на старту такмичења.

Норвешка је лидер Групе 4 Дивизије Б, а Пиксијеви Орлови би са двије побједе до краја, рачунајући и двобој у Ослу заказан за 27. септембар, могли да преотму трон Холанду и друговима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана