Мирослав Берић као играч и функционер сарађивао са Душаном Ивковићем: Мој кошаркашки ћале

М.З.
Мирослав Берић као играч и функционер сарађивао са Душаном Ивковићем: Мој кошаркашки ћале

БЕОГРАД - Мирослав Берић један је од ријетких који је са Душаном Ивковићем сарађивао као играч и као функционер.

Под његовим вођством освојио је златну медаљу на ЕП 1995. године, док је од 2008. до 2011 обављао улогу тим менаџера селекције Србије.

- Рећи неколико реченица о Дуди је немогуће јер његова заоставштина надилази све кошаркашке границе. Имао сам ту срећу да сарађујемо у два наврата. Био је један такав маг, имао је знање и снагу да скупи репрезентацију током ратних дешавања деведесетих година те из ње извуче максимум. Припреме за ЕП у Атини су биле најкраће у историји и трајале су само месец, с тим што су неки долазили седми, десети или 12. дан, зависно од тога како су им се завршавала првенства. Он је успео све да нас скупи и да стигнемо до злата за незапамћену радост и свих грађана и целог народа. Било је великих успеха и после, али тај је уткан у све поре млађих генерација и никада неће отићи у заборав. Њему је то било треће ЕП које је освојио без пораза - изјавио је Берић за “Глас Српске”.

Признао је да га је по завршетку играчке каријере изненадио Ивковићев позив да буде тим менаџер репрезентације.

- Након лошег наступа на ЕП 2007. скупила се нова генерација с циљем да врати репрезентацију на место које јој припада. Екипа је била у расулу и само је Дуда могао да је сабере јер нико осим њега није могао то да уради. У том тренутку могао је да бира клуб у којем ће радити, али се вратио у Србију, кренуо од нуле, борио се у квалификацијама. Уз њега сам стасавао као играч и кошаркашки радник. Били смо најближи сарадници који су се чули скоро сваки дан. Био ми је као кошаркашки ћале. Све што је говорио остаје вечно и хвала му за све чему ме научио као играча и као директора. Био је шмекер старог београдског кова каквих више нема. Јако образован и с њим се могло причати о свему - једноставно легенда - нагласио је Берић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана