Милутинов са “армијом” нишани трофеј

Г.С.
Милутинов са “армијом” нишани трофеј

МОСКВА - Послије три године ЦСКА ће имати српског кошаркаша у тиму јер је Никола Милутинов договорио трогодишњу сарадњу са Московљанима.

Током посљедње двије деценије Срби су са много успјеха носили дрес славног клуба и са њим освајали титуле, а најдубљи траг оставио је Милош Теодосић, који је годинама био први играч “армије”. Једно вријеме са Ненадом Крстићем чинио је одличан тандем, а поред њих двојице у различитим периодима наступали су Бобан Марјановић, Владимир Мицов, Зоран Ерцег и Драган Тарлаћ.

Двадесетпетогодишњи српски репрезентативац напустио је Олимпијакос послије пет година, гдје је био један од најбољих играча и у недавно прекинутој сезони Евролиге просјечно је биљежио десет поена и седам скокова, уз шут из игре од 65 одсто. Милутинов ће бити први центар Московљана након одласка Кајла Хајнса у миланску Олимпију и отказа Костасу Куфосу, који током минуле сезоне није оправдао очекивања по доласку из НБА лиге. То значи да ће понајбољи центар Европе имати прилику да дође до трофеја Евролиге који му је измицао носећи црвено-бијели дрес клуба из Атине. Останак на Старом континенту значи да Сан Антонио нема планове за њега у наредном периоду, мада остаје могућност да 26. пик са драфта 2015. године пређе у НБА лигу.

- После пет година играња за Олимпијакос време је за нови корак у мојој каријери. Све одлуке које сам доносио су биле мање или више тешке, али ова није. Ово је клуб са великом традицијом, са председником који живи за свој тим, са трофејним тренером и одличном организацијом и из лепе и моћне Москве. Почаствован сам што ћу бити играч ЦСКА. Свестан сам одговорности коју то са собом носи, као и циљева који иду уз име овог клуба. Не могу дочекати да почнемо, видимо се ускоро у Москви - рекао је Милутинов након потписивања уговора.

Тренер екипе Димитрис Итудис задовољан је ангажовањем Милутинова, истакавши да је он већ показао да је један од најбољих и најзначајнијих центра у Европи.

- Када смо разговарали, Никола је навео да је мотивисан да брани боје ЦСКА и да жели да то докаже навијачима. Играће на истој позицији на којој су играла велика имена, спреман је за тај изазов. Вјерујем да ће се доказати, а надам се да ће га здравље  послужити - казао је грчки стручњак, који је 2016. и 2019. са “армијом” освојио Евролигу.

 

Хајнс

Амерички кошаркаш Кајл Хајнс напустио је ЦСКА након седам година и прешао у миланску Олимпију.

- Осјетио сам да ми је потребна промјена. Москва је била дом моје породице претходних седам година и требао ми је нови изазов, што ћу сигурно имати у Милану. Олимпија је била веома заинтересована да ме доведе. Рекао сам себи да ћу отићи у Милано ако одлучим да напустим ЦСКА. Упознат сам са тренером Месином јер је то био мој први тренер у ЦСКА - казао је Хајнс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана