Милошевић проговорио: Није тачно да сам желео да одем

Новости.рс
Милошевић проговорио: Није тачно да сам желео да одем

БЕОГРАД - Тренер фудбалера Партизана Саво Милошевић рекао је данас да нису тачни наводи да је хтио да напусти клуб и додао да од екипе очекује добру реакцију у предстојећој утакмици против Војводине.

"Није тачно да сам желео да одем. Тачно је да сам био љут. Нисам се појавио на конференцији за штампу и то је моја грешка, дугујем извињење свим медијима. Немам оправдања осим... временом се скупљају разне ствари и то је била моја реакција која није била примерена и апсолутно немам оправдања. Ако можете опраштајте, ако не судите", рекао је Милошевић на конференцији за новинаре у СЦ Телеоптик.

На питање да ли је "рибање" играча било важније од конференције, Милошевић је одговорио: "Делом, али оно још није завршено".

Такође, упитан шта је рекао играчима после тог пораза, он је рекао: "Свашта, али већина од тога није за јавност".

Упитан за игре испод нивоа његове екипе у првенству, Милошевић је рекао да је сувише велика разлика између онога што екипа игра у Лиги Европа и у Супер лиги.

"Један од наших закључака је број играча са којим играмо сва такмичења није довољан да бисмо играли на истом нивоу и у домаћој лиги и у Европи. И ово говорим као чињеницу, не као оправдање. То нас никако не оправдава", навео је он.

Партизан је добро одиграо против Манчестер јунајтеда, а Милошевић је упитан да ли су играчи били препотентни после свих похвала.

"Могуће да је и то, има више фактора. Ово је основни и реалан да постоји огромна физичка потрошња и не може се надокнадити, то је делом разумљиво, али има и нешто што се зове прихолошки аспект. Психолошки умор може да се превазиђе вољним моментом и може да се превазиђе и физички умор правим приступом и вољним моментом. То је нешто што мени смета, не само у овој последњој, поготово после велике потрошње коју имамо у Европи", рекао је он.

Партизан у суботу од 14 часова игра на свом терену против Војводине, утакмицу 15. кола Супер лиге Србије. Меч долази после пораза од Чукаричког од 1:2, голом у последњим тренуцима утакмице.

"И да смо добили Чукарички, иста би прича била, очекује нас тешка утакмица, још један дерби, ривал који је незгодан по нас, поготово у овој ситуацији у којој смо. Није само питање једне утакмице него низ утакмица, а психолошки моменат није најбољи. Моја идеја је била да мало продрмамо ситуацију обзиром на распоред који нас чека, али људи неће разумети оправдања. Морамо да нађемо снагу да превазиђемо ове ствари. Истина, после имамо релативно лакши распоред у првенству али треба доћи до тога и преживети", рекао је Милошевић.

На констатацију да екипе које предводи тренер Ненад Лалатовић, стратег Војводине, увек мотивисано играју против Партизана, Милошевић је рекао да је потпуно нормално да је сваки тренер посебно мотивисан против црно-белих.

"Већина тих клубова су мањи од Партизана и имају жељу да се докажу. Имам добар однос са Лалатовићем. Поникао је у Звезди и има већи мотив, што је опет разумљиво, вероватно бих и ја тако размишљао", додао је он.

Милошевић је рекао и да очекује реакцију екипе у сутрашњој утакмици.

"Сутра ће морати да буде ракција, а да ли ће бити довољно за резултат... Рекао сам више пута да фудбал није егзактна наука, али реакције ће морати да буде", истакао је он.

Тренер црно-бijелих најавио је промјене у екипи, јер су неопходне и да осим Лазара Марковића нема других проблема са повредама.

"Нећу чувати играче за Манчестер, изабраћу оних 11 за које сматрам да могу да добију утакмицу", рекао је он.

Милошевић је оцјенио да је његова екипа добрим дијелом заслужила подршку публике, али "да ће резултати у лиги довести у сумњу све што радимо".

"Не могу да предвидим како ће размишљати наши навијачи. Независно од тога, дужни смо да поправимо ствари у лиги како год, јер смо превише бодова изгубили и немамо оправдања за то, морали смо много боље", поручио је он.

Говорећи о Војводини, Милошевић је рекао да се у свакој екипи видио лични печат тренера Лалатовића, да су све играле слично.

"Мислим да није променио своју филозофију, он је на игри један на један по целом терену, неком тоталном фудбалу и даље инсистира и неке носиоце игре вуче са собом кад год је то могуће. Његове екипе су јако незгодне да им парирате, Војводина после Партизана и Звезде има најскупљи тим, много индивидуално јаких играча, али мислим да је снага у екипи и у посебном приступу који има Лалатовић. На енергију и трку Војводине морамо да одговоримо ако желимо добар резултат", навео је Милошевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана