Милан Васојевић постхумно примљен у ФИБА "Кућу славних"

Танјуг
Foto: КСС

МИЈЕ- Легендарни кошаркаши тренер Милан Васојевић постхумно је примљен 30. новембра у Мијеу у ФИБА "Кућу славних".

Предсједник Међународне кошаркашке федерације (ФИБА) Хамане Нијанг уручио је специјалну плакету за пријем у "Кућу славних" сину Милана Васојевића, Борису Спасојевићу који је присуствовао свечаности у друштву предсједника КСС-а Предрага Даниловића и генералног секретара Златка Болића.

 „Пре свега, желим да се захвалим ФИБА на позиву да будем вечерас на овом фантастичном догађају и што је организација указала мом оцу највећу част и примила га међу великане који су оставили печат у развоју светске кошарке. Мој отац је живео за свој посао, што се видело кроз целу његову каријеру, како клупског тренера, тако и тренера репрезентације Југославије. Као тренер националног тима остваривао је велике победе и исписивао историју кошарке. Имао је велику енергију и љубав према својим екипама и кошарци уопште, а водио је репрезентацију до историјских победа које се памте и поштују и данас. Ту су златне, сребрне и бронзане медаље на Олимпијским играма, Светском и Европском првенству, као и Универзијади", изјавио је Борис Васојевић.

Милан Васојевић је био селектор женске кошаркашке репрезентације Југославије од 1980. год 1989. године, са којом је освојио бронзану медаљу на Универзитетским играма 1983. у Едмонтону и златну медаљу 1987. у Загребу, бронзану и сребрну медаљу на Европским првенствима у Бањалуци 1980. и Кадизу 1987. године, као и бронзану и сребрну медаљу на Олимпијским играма 1980. у Москви и 1988. године у Сеулу.

У клупској тренерској каријери водио је ЖКК Црвену звезду, БКК Раднички и италијански Италмецо.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана