Михајловић: Зар мислите да ми је изолација проблем након два рата и бомбардовања

ГС
Михајловић: Зар мислите да ми је изолација проблем након два рата и бомбардовања

Српски тренер Синиша Михајловић дао је из Рима велики интервју за Газету дело Спорт након што је по препоруци доктора отишао на југ Италије како би потпуно избјегао пандемију вируса корона који је ту земљу жестоко погодио.

"Схватам оне који се нису навикли на ово и сада им се све чини као жртва. Међутим, за мене су све мере предострожности биле јако лагане за праћење. Провео сам месеце затворен у болничкој соби у девет квадрата, спојен на цевчице и инфузију, без могућности да отворим прозор. Мислите ли да ми је проблем остати са својом породицом код куће и излазити само на терасу да попушим једну цигарету? Маску сам користио месецима, нисам се грлио, руковао... Нисам морао миењати сада навике, помало сам асоцијалан тип човјека. Чак сам се и шалио да бих све ове мере сигурности задржао у следећих пет година. Не подцењујем опасност од короне, али не подцјењујем ни тјескобу код оних који нису навикли бити изолирани", рекао је тренер Болоње.

Михајловић се налази у Риму у самоизолацији будући да је због леукемије у далеко већем ризику од обичних људи.

"Мислите да послије два рата, бомбардовања и полицијског сата мени може представљати проблем бити у кући на каучу испред ТВ-а или у фотељи с књигом или на тераси с цигаретом? Након мјесеци које сам провео у болници, бити кући с мојом породицом видим као привилегију. Послије болести рекао сам више пута да је свака ствар у мом животу добила своју додатну вриједност и све ми изгледа прелијепо. Дисање пуним плућима, додир воде на лицу за вријеме туширања, панораме... На списак могу додати и дуг боравак у кући. Почевши од тога да ми не треба аларм. Устао сам у подне из кревета, заборавио сам када сам посљедњи пут учинио такво нешто. Можда на празницима кад сам био дијете", додао је Михајловић.

Иначе, тренер Болоње је у интервју истакао како му је једино жао што још не може осјетити окус хране због посљедица терапије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана