Медији у Хрватској већ почела да тражи насљедника Лине Червара: Вујовић први пик јавности

Приредио: Душан Репија
Медији у Хрватској већ почела да тражи насљедника Лине Червара: Вујовић први пик јавности

ЗАГРЕБ - Иако рукометаши Хрватске још имају шансу да се пласирају међу осам најбољих репрезентација свијета, најава Лине Червара да ће се повући након првенства у Египту покренула је лицитацију ко ће га наслиједити, а један од главних фаворита је актуелни тренер бањалучког Борца Веселин Вујовић.

 

Пораз од Аргентине и извјесно још једно такмичење без медаље сигурно ће у темељу уздрмати хрватски рукомет. Червар није могао да се уздржи након једне од најлошијих утакмица генерације против “гаучоса”, изнијевши неке тезе које се до сада нису могле чути, прије свега да се његови играчи нису борили максималном жељом за сваку лопту. Додао је да је одлука коначна и да ће новом селектору бити на располагању за све што му буде требало. Зато су тамошњи медији путем анкета већ ослушнули жеље навијача, који Вујовића, уз Ирфана Смајлагића и Ивана Балића, виде као идеално рјешење.

Њих тројица су се издвојили у обје онлајн анкете, а сви остали имају много мању подршку јавности. Нема сумње да је по тренерском искуству и оствареном у каријери Вујовић далеко испред Смајлагића и нарочито Балића, који се до сада није опробао на клупи. Осим тога, Вујовић је у два наврата са успјехом водио ППД Загреб и сигурно је најпоштованији “страни” стручњак који је радио у хрватском рукомету.

Ипак, мало бољи познаваоци тврде да је Черварова изјава само трик којим је желио да пробуди играче пред меч са Данском. Нешто слично урадио је и током Свјетског првенства 2011. године, али се накнадно предомислио. Сада је ситуација мало другачија, јер Червар већ има 70 година и, како сам каже, прилично се заситио. Хрвати имају шансу да избјегну брукање уколико савладају растерећеног браниоца титуле, а Катар побиједи Аргентину.

За разлику од групе два, гдје је још много калкулација када је пласман за даље у питању, у првој групи све се зна. Мађарска и Шпанија сигурно ће се борити за висок пласман, а вечерас (18) ће у међусобном скору одлучити ко ће са првог мјеста у наредну фазу. И прије синоћњег дуела са Португалијом пласман међу осам најбољих екипа осигурала је Француска, која не блиста, али побјеђује. Тек сада се види колико су побједа и реми Србије са “триколорима” велика ствар у двомечу квалификација за Европско првенство непосредно пред планетарну смотру.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана