Марко Марин: Играти за Звезду је нешто посебно

Агенције
Марко Марин: Играти за Звезду је нешто посебно

Београд - Дугачак и трновит пут од “њемачког Месија” до пропалог талента па “Звездиног Месија” превалио је Марко Марин за само десетак година.

Момак који је у дресу Борусије Менхенгладбах, а касније Вердера наговјештавао огроман потенцијал некако се изгубио на путу ка звијездама, али се сада враћа.

Баш као и његова Црвена звезда. Београђани су успјели да нанижу три групне фазе евро такмичења, а највећи изазов на отварању треће тешко да су могли да пожеле - сутра ће их на “Алијанц арени” дочекати моћни Бајерн.

Та утакмица највећи је изазов за момка из Градишке који је одрастао у Њемачкој.

Деби у Лиги шампиона имао је са Вердером у сезони 2009/10, а сезону касније одиграо и свој посљедњи меч на тлу Њемачке у елити. Зато је разумљиво што је у центру пажње тамошњих медија, али и осталих широм Европе, уочи гостовања у Минхену. Оно што је најбитније, “мозак” Звездине игре у потпуности се опоравио од повреде и спреман је за свих 90 минута.

- Играти у Лиги шампиона за овај клуб је нешто посебно. Било је прелијепо искуство прошле сезоне, јер смо се послије толико година вратили у најјаче такмичење. Одрастао сам у Њемачкој као навијач Звезде и увијек сам прво причао о њој.- рекао је Марин.

- Моји пријатељи тада нису знали о коме је ријеч, али сада је Звезда у Лиги шампиона и сви знају за њу. Опет је чинимо великом. И људи се полако навикавају на то. Другачији је осјећај него у осталим клубовима јер овдје се игра са много више страсти, поред посла то је и задовољство. Потпуно је различито када носите дрес клуба за који навијате или Челзија и Вердера. Много је играча попут мене у тиму - додао је Марин.

Он сматра да ће Звезда као и прошле године имати своје моменте у Лиги шампиона.

- Не можемо да се поредимо са Реалом, Барселоном или Манчестер ситијем. Њихов циљ је да освоје пехар, а наш да се квалификујемо за њу. Сигурно ћемо ове сезоне имати неке велике утакмице - рекао је Марин.

Звездин капитен игра у некадашњој форми која га је довела и до дреса њемачке репрезентације.

- Можда је моја каријера и могла да буде боља, али постоје разлози зашто то није тако. Можда нисам био довољно стрпљив у неким ситуацијама. Спријечиле су ме и повреде. Али да се то није десило, не бих доживио ово искуство које доживљавам сада. Ово што сада осјећам је најљепши дио моје каријере - закључио је Марин.

Шкот на центру

Шкотски судија Боби Меден судиће Бајерну и Црвеној звезди сутра у Минхену.

Њему ће то бити десети меч у елитном такмичењу, а други пут ће судити Звезди против њемачког тима у двије године након што је водио меч у којем су “црвено-бијели” голом Славољуба Срнића побиједили Келн 1:0 и презимили у Лиги Европе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана