Марко Луковић о наступима за кошаркашку репрезентацију Србије: Одрадили смо свој дио, сад је ред на најбоље

Милан Зубовић
Марко Луковић о наступима за кошаркашку репрезентацију Србије: Одрадили смо свој дио, сад је ред на најбоље

ТБИЛИСИ - Трећи квалификациони прозор за одлазак на Европско првенство Марку Луковићу остаће у посебном памћењу јер је добио прилику да први пут обуче дрес Србије.

Повјерење селектора Игора Кокошкова оправдао је добром игром против Швајцарске, када је уписао десет поена, био један од јунака преокрета и побједе “орлова”, а наступ на ЕП су визирали тријумфом против Грузије два дана раније. Иако је током каријере промијенио доста клубова и освојио мноштво трофеја, наступ за национални тим доживио је као нешто посебно.

- Много ми је драго што сам коначно добио прилику да заиграм за своју земљу и веома сам поносан на то. Остварили смо циљ, добили смо обе утакмице и прошли на ЕП. Није било лако, иако то резултати не показују. Против Швајцарске смо дуго били у резултатском минусу, али смо скупили снагу и показали да смо већа сила од њих и да не би било у реду да нас два пута поразе, поготово ако се зна коју улогу заузимамо у светској кошарци - изјавио је Луковић за “Глас Српске”.

Свјестан је да ће се тешко изборити за мјесто међу 12 најбољих када селектор буде могао рачунати на играче из Евролиге и НБА.

- Реално гледајући, тешко ће један или два кошаркаша из ове екипе бити на списку најбољих, али наше је да дамо све од себе и заслужимо тај позив. Сви момци су показали да код њих нема нимало сујете, сви смо се одазвали и нико није размишљао да одустане, већ како да одигра најбоље могуће за своју државу. Сваки играч је дао све од себе, па су две победе резултат тимског рада. Ми смо одрадили свој део посла и сада је ред на оним бољим од нас да одраде свој део - нагласио је Луковић.

Током неколико дана имао је прилику да сарађује са селектором Игором Кокошковим, за којег, баш као и сви саиграче, каже да је милина с њим радити.

- Такав професионалац се ретко среће. И поред обавеза у клубу, био је са нама скоро све време у Београду и Тбилисију, а само је отишао на дан утакмице Фенербахчеа и одмах се вратио, што је за сваку похвалу јер би се на такав корак мало који тренер одлучио. На сваком кораку види се његова посвећеност сваком детаљу и било је велико задовољство радити с њим - истакао је Луковић.

Братов број на леђима

Марко потиче из спортске породице. Отац Љубисав био је кошаркаш, баш као старији брат Урош, те млађа сестра Бранка.

- Сви су пратили утакмице које би и иначе гледали, а сада је то била посебна прилика. Урош је пресрећан због мог наступа за репрезентацију, па сам због тога узео дрес са бројем 55, који он носи у клубу. Братског пецкања није било и то радимо само кад играмо један против другога - рекао је Луковић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана