Марко Бараћ: Били смо без напада неколико минута

Милан Зубовић
Марко Бараћ: Били смо без напада неколико минута

БАР - Велику борбу најављивали су кошаркаши Игокее у Бару, али су тотално подбацили у одбрани те уписали пораз од Морнара резултатом 78:92, у другом колу АБА лиге.

То је други неуспјех Александровчана који су синоћ по повратку кући играли меч првог кола Лиге БиХ против Вогошће, док ће прву побједу у регионалном такмичењу ове сезоне тражити пред својим навијачима идуће суботе од 20 часова против Цедевите Олимпије.

С правом је помоћни тренер Игокее Марко Бараћ указивао на то да ће екипа коју води највише проблема имати са бековима домаћина, па су тројица њих комбиновано убацила 58 поена, од чега су Џејкоб Пулен и Дерек Нидам “изрешетали госте” са по 22 поена, док је Антабија Волер додао 14.

Међу свијетлим тачкама гостујуће екипе може се издвојити Оливер Стевић, који је сусрет завршио са 15 поена и шест скокова.

- Честитам екипи Морнара на сасвим заслуженој победи. Могу да причам о недостацима свога тима, али то не сме ни у једном моменту да умањи феноменалну игру домаћина. Када су ничије лопте завршиле на њиховој страни из тога су се изродиле ситуације за три поена, које су они реализовали и отворили утакмицу са пуно самопоуздања. Практично су тај шут држали до краја. Једноставно, противник екипе која убаци 17 тројки, уз проценат од више од 50 одсто на домаћем терену, нема шта да тражи - рекао је Бараћ.

И поред лоше игре гости су имали прилику да дођу до преокрета и то крајем треће четвртине, када су пришли на минус три (54:51), али су ту стали и у наредних пет минута домаћин је направио серију 18:1 и ријешио питање побједника.

- Успели смо да пребродимо катастрофалан улазак у трећу четвртину који је изазвао рани тајм-аут, али када смо пришли на три разлике, неколико минута били смо без икакве организације у нападу. Из те слабе организације напада дошло је до пада самопоуздања и слабије игре у одбрани, што је домаћин искористио да се поново одлепи - истакао је Бараћ.

Велико изненађење направила је Приморска, која је побиједила Партизан на свом терену са 68:56 и тако прекинула низ од шест побједа “црно-бијелих” на почетку сезоне у свим такмичењима. ФМП је био бољи од Меге са 98:79, док су Црвена звезда - Будућност и Цедевита Олимпија - Цибона играли синоћ. Задар ће угостити Крку вечерас од 18.

 

Морнар   92
Игокеа    78

(21:13, 21:20, 23:18, 27:27)

Дворана: “Тополица” у Бару.
Гледалаца: 2.100
Судије: Јакуб Замојски, Марио Мајкић, Милош Кољеншић.

Морнар: Пулен 22, Нидам 22, Шеховић 2, Мугоша, Рели-Рос 2, Бегић, Вујошевић, Павићевић, Волер 14, Маркота 11, Бјелица 12, Луковић 7. Тренер: Михаило Павићевић.

Игокеа: Еванс 10, Симеуновић, Цветковић, Талић 2, Лешић 10, Каринијаускас, Клифорд 8, Стевић 15, Вон 13, Илић 15, Кочић, Томас 5. Тренер: Марко Бараћ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана