Марина Маљковић: Спремне смо за дуел са Бугарском

Танјуг
Марина Маљковић: Спремне смо за дуел са Бугарском

БЕОГРАД - У утакмицу против Бугарске улазимо максимално мобилисане и спремне са жељом да обрадујемо домаће навијаче и направимо корак ка одбрани европског трона", изјавила је данас селекторка женске кошаркашке репрезентације Србије Марина Маљковић.

Србија ће сутра од 17 сати играти против Бугарске у "Хали спортова Ранко Жеравица" квалификациону утакмицу за пласман на ЕП, које ће 2023. бити одржано у Израелу и Словенији.

Улаз на овај меч биће бесплатан.

"Свесне смо велике опасности коју нам доноси ова утакмица и због тога само са потпуном концентрацијом, посвећеношћу и великом борбом можемо да се надамо победи. Желимо да направимо добру увертиру за нашу фудбалску репрезентацију која ће се, после наше утакмице, у Катару борити за прве бодове на СП против Бразила", рекла је Маљковићева, преноси званични сајт Кошаркашког савеза Србије.

У првом квалификационом прозору одиграном пре годину дана, Србија је побиједила Хрватску резултатом 84:66, док је Бугарска на домаћем терену изгубила од Хрватске 73:84.

Директан пласман на Евробаскет обезбједиће првопласирани тим, док ће другопласирани ући у круг са још седам другопласираних из осталих група, од којих ће се четири најбоља квалификовати на ЕП.

"Свако ново окупљање желимо да искористимо да радимо на стварању и зато нам је битна не само свака нова утакмица, већ и сваки тренинг и сваки минут проведен заједно. Напоменула сам овог лета да градимо нову генерацију и сваким даном растемо и напредујемо. Задовољна сам радом и жељом за доказивањем код играчица. Само тако на дужи временски период можемо очекивати да останемо међу водећим тимовима у Европи", истакла је селекторка Србије Марина Маљковић.

У овом квалификационом прозору, поред дуела Србије и Бугарске, у недељу ће бити одиграна утакмица између Хрватске и Бугарске у Вуковару.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана