Мамић: Спремају ми отмицу

avaz.ba
Мамић: Спремају ми отмицу

Сарајево - Савјетник ФК Динамо из Загреба Здравко Мамић изјавио је, говорећи о судском поступку против њега, да је ситуација озбиљна, "чак тежа од покушаја атентата на њега у Томиславграду".

"Нажалост, имам информација да морам бити чуван. Нисам кукавица. Осјећам да лов на мене траје и не знам када ће се завршити. Видјет ћемо све. Али ситуација је заиста озбиљна. Малоприје сам добио позив у којем се тврди да постоје озбиљне информације да се спрема моја отмица. И није то прва информација", рекао је Мамић за "Дневни Аваз".

Подсјетимо, Тужилаштво Босне и Херцеговине и одбрана Здравка Мамића сагласни су да нису испуњени законски услови за његово изручење Хрватској по захтјеву коју је правосудним органима БиХ упутило хрватско Министарство правосуђа, потврђено је на рочишту које је тим поводом одржано пред Судом БиХ у Сарајеву.

Рочиште на којем су утврђиване чињенице у вези са захтјевом из Хрватске за Мамићево изручење, темељем првостепене пресуде и налога за хапшење што га је расписао Жупанијски суд у Осијеку, почело је на помало неуобичајен начин јер је судија Суда БиХ најприје честитала Мамићу, очигледно алудирајући на успјех хрватске фудбалске репрезентације на Свјетском првенству у Русији.

"Ја ћу прво честитати. То ћу урадити ради себе и ради вас", рекла је судија Татјана Косовић обраћајући се Мамићу.

Министарство правосуђа Хрватске упутило је посредством Министарства правосуђа БиХ захтјев за Мамићево изручење након што му је суд у Осијеку у јуну изрекао казну од шест и по година затвора прогласивши га кривим за злоупотребу у привредном пословању и "извлачење" новца из Динама.

Мамић је прије изрицања пресуде побјегао у БиХ, а за њим је расписан налог за хапшење.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана